Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekskluzivna izložba

Bjelovarčani upoznali potresan život Anne Frank

izložba,Anne Frank
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/6
17.10.2014.
u 18:35

Kroz 36 panela, posjetitelji se upoznavanju priču Anne Frank, odnosno što rat čini djeci, žrtvama rata

Hrvatska edukacijska i razvojna mreža za evoluciju sporazumijevanja (HERMES) ekskluzivno je u Hrvatsku "uvezla" izložbu ''Anne Frank – povijest za sadašnjost'', a riječ je o prvim gostovanjima izložbe upotpunjene i panelima izrađenima posebno za hrvatsku publiku.

Time se Bjelovar unutar Hrvatske pridružio više od 40 drugih zemalja čitavoga svijeta koje su imale priliku ugostiti ovu izložbu na svojim jezicima. Domaćin bjelovarske izložbe u Kulturnom i multimedijskom centru je Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola. Inače, izložba je vrijedna više od 750.000 kuna, a rezultat je partnerstva s Kućom Anne Frank i velikodušne financijske potpore Europske unije projektu "History for Understanding – Povijest za svijest" .

"Anne Frank — povijest za sadašnjost" izložba je koja mijenja gradove, lokaciju, redoslijed, vodiče i shvaćanje mladih i starih o tome što rat čini djeci, žrtvama rata. Kroz 36 panela, posjetitelji se upoznavanju s pričom o Anni Frank, odnosno životom djevojčice čiji je dnevnik preveden na 67 jezika i prodan u više od 30 milijuna primjeraka.

>>Film prema memoarima roba koji su važni kao i "Dnevnik Anne Frank"

>>O holokaustu na potresnoj putujućoj izložbi Anne Frank

Komentara 2

M2
mars 2001
18:45 17.10.2014.

Ana ....tko?

Avatar Azriel
Azriel
19:21 17.10.2014.

nisu Bjelovarčani, nego Bjelovarci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije