Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Balkan Photo Award 2015.

Balkan Photo Festival - poznati finalisti!

Balkan Photo Festival
Foto: PR FOTO
1/2
26.01.2016.
u 12:14

Nakon pet godina postojanja festival Fotografija godine BiH doživio je transformaciju u Balkan Photo Festival. U fokusu Festivala je izbor za najbolju fotografiju u protekloj godini pod nazivom Balkan Photo Award 2015. Žiri u sastavu: Paul Lowe (predsjednik žirija), Amel Emrić, Stoyan Nenov, Ivana Tomanović, Jože Suhadolnik, Jetmir Idrizi, Duško Miljanić, Yannis Kontos, Osman Orsal, Iva Prosoli, Petrut Calinescu i Žarko Ivanov, odabrao je selekciju od 150 radova (50 fotografija u pojedinačnim kategorijama i100 fotografija u kategoriji reportaža) koji će biti izloženi u Vijećnici 29. siječnja 2016. godine sa početkom u 19:00h. Pregled odabranih finalista možete pronaći ovdje.

Čak četiri izložbe fotografija, deset radionica te još zanimljivih sadržaja je i više nego dovoljan razlog da sljedeći vikend pratite Balkan Photo Festival.

Sve počinje u petak 29 siječnja otvaranjem izložbe i dodjela nagrada Balkan Photo Award za 2015. godinu u Gradskoj Vijećnici Sarajevo.

Sva događanja se u subotu i nedjelju sele u Umjetničku galeriju BiH gdje će se kroz cijeli dan odvijati brojne prezentacije, diskusije i paneli.

Vjerujemo kako će posebnu pažnju privući diskusija na temu “Može li, ili treba li umjetnost reflektirati društveni i socijalni razvoj” na kojoj će sudjelovati predstavnici poznatog festivala FOTODOKS iz Minhena:  Paul Lowe, Armin Smailović, Zijah Gafić.
U sklopu Festivala biti će postavljena i izložba fotografija “FOTODOKS – PAST IS NOW”

Jedan od gostiju Festivala je i Myles Little koji je trenutno glavni urednik fotografije u TIME-u. Myles Little je urednik fotografije sa sjedištem u New Yorku, kojeg The
Huffington Post smatra obećavajućim vodičem i vizionarom svoje industrije. Studirao je fotografiju na Savannah College of Art and Design, a njegove naslovnice su ga svrstale među najbolje i najnagrađivanije fotografe svijeta.

Organizatori nisu zaboravili ni najmlađe pa se u ponedjeljak u 12:00 sati održava izložba “Moje mjesto pod suncem” – fotoradionice za djecu u suradnji s UNICEF Bosna i Hercegovina.
Sve informacije o Balkan Photo Festivalu možete pronaći na njihovoj službenoj stranici.

Ovogodišnji Festival su podržali: Kancelarija specijalnog predstavnika EU (EUSR), Grad Sarajevo, UNICEF, Umjetnička galerija BiH,  Goethe Institut. Generalni sponzor natječaja je Canon, zlatni sponzor: Sony, a osim toga natječaj su podržali i sljedeći sponzori i prijatelji: AVTERA BH, Imtec, Galerija BlackBOX, Kim Tec, R&S, Tehnomag, New Event, Hotel Festival, Red Bull, Pycsell, FAN Ferhatović, EUROBHPLAKATBH, AUMENTO i AtlantBH.

PIXSELL je službena foto/news agencija Festivala i na njihovoj stranici moći ćete vidjeti fotografije svih događanja na ovogodišnjem Festivalu.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije