Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bijenale

Ana Dana Beroš u Veneciji će se baviti ilegalnim migracijama

Ana Dana Beroš
03.04.2014.
u 15:52

Mlada arhitektica kustosica je hrvatskog nastupa na 14. bijenalu arhitekture u Veneciji

– Unutar središnje skupne izložbe u Arsenalima gdje na Venecijanskom bijenalu uvijek ide prikaz stanja u Italiji i zapadnoj Europi, ide i hrvatski projekt “Intermundia” – kaže mlada arhitektica Ana Dana Beroš, kustosica hrvatskog nastupa na 14. bijenalu arhitekture u Veneciji.

Izbornik ovogodišnje izložbe, čuveni arhitekt Rem Koolhaas, osobno ju je pozvao . Preporuke da odabere Anu Danu očito su bile uvjerljive.

– Koolhaas je jedan od rijetkih arhitekata koji od samog početka razvija kritičku misao. Uvijek je spreman na provokaciju, a sada je odlučio istražiti modernističke tendencije od 1914. do 2014., točnije, kako smo dospjeli do današnjega nezdravog stanja u arhitekturi – govori 34-godišnja arhitektica Borić, koja je ugled stekla radeći nakon diplome u Finskoj, Danskoj, u Brazilu, Japanu, SAD... I ona je kritički povezana sa životom, istraživala je favele i dnevne centre za HIV pozitivne osobe, a sada će putem naše izložbe ukazati na problem ilegalnih migranata i prisilnih migracija...

Riječ je o ulascima u Europu, i o migracijama koje se događaju unutar Europe motivirane najčešće “trbuhom za kruhom”.     

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije