Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Zvonimir Šostar, Mirta Lončar i Davor Ljubić proglašeni krivima u aferi Suhi led

Zagreb: Zvonimir Šostar dolazi na Županijski sud
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/4
04.09.2023.
u 10:14

Zvonimir Šostar, Mirta Lončar i Davor Ljubić nepravomoćno su proglašeni krivima zbog zloporaba kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 40 milijuna kuna.

Na zagrebačkom Županijskom sudu počela je objava nepravomoćne presude u aferi Suhi led.

Zvonimir Šostar, Mirta Lončar i Davor Ljubić nepravomoćno su proglašeni krivima zbog zloporaba kojima je Grad Zagreb oštećen za oko 40 milijuna kuna. Šostar, inače bivšu Bandićev pročelnik, osuđen je na četiri godine, a uzeto mu je oko milijun eura. Ostao je bez zemljišta s više nekretnina koje su mu oduzete. Ljubić je dobio 6,5 godina zatvora, a Mirta Lončar osuđena je uvjetno uz rok kušnje od pet godina. 

Šostar je ostao i bez BMW-a vrijednog oko 6500 eura. Ljubiću je oduzeto oko 4 milijuna eura. Određen mu je i istražni zatvor. Na objavi se pojavila samo Lončar. 

Riječ je bila o dodjeli  poslova Ljubićevoj firmi koja se bavila čišćenjem ventilacijskih sustava u sportskim dvoranama. USKOK tvrdi da su neki poslovi bili fiktivni, a neki nepotrebni. Smatraju i da je poslove stvarno vrijedne oko 13 milijuna kuna, Grad Zagreb nepotrebno platio oko 52 milijuna kuna.

 

Komentara 11

KR
KriviZooM
10:20 04.09.2023.

to onaj fini ( i stručni ) gospodin što bi hapsio neistomišljenike ? Ili je to onaj još finiji što mu dame sumljivog morala plešu u krilu ? Paaaa kako sad, majku mu ???

Avatar Besna Mirela
Besna Mirela
10:40 04.09.2023.

e šta je ostalom ekipom Bandonačelnikovih suradnika ? Mirka Jozić, Deban, Pavičić Vukičević, Lovrić.... ? Kad će oni na red ?

KR
kruno100
11:11 04.09.2023.

I danas ima ljudi koji žale za Bandićem jer je on eto "delao"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije