Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kobni skok
Povratak na članak

Zvonimir Radecki osuđen zbog smrti padobranke; Roditelji: Nismo mu željeli visoku kaznu

Roditelji padobranke Silvana i Damir Skender zadovoljni su uvjetnom osudom voditelju skokova

Komentari 30

IV
ivica.vranjic
23:17 24.04.2015.

2002. godine?! Sad je 2015. samo za ilustraciju brzine naseg sudstva...

VL
DU
Deleted user
07:49 25.04.2015.

Kratko za "novinarku". Martina, dušo, "uzemljuju" se instalacije, vodovi i sl. Padobranci prizemljuju.

VL
Avatar think pink
think pink
09:58 25.04.2015.

stvarno imamo pravu gnojnicu od "pravosuđa" - 13 godina su razvlačili i roditelje i okrivljenog po sudovima, a sve se moglo ( i MORALO) riješiti za par mjeseci. 13 godina!!! odvratno.

VL
Avatar ljdolenc
ljdolenc
18:16 25.04.2015.

Nije mi jasno zašto su roditelji tužili voditelja skokova a ne i pilota u avionu koji je usmrtio padobranku? Svi koji upravljaju opasnom napravom (a avion je opasna naprava) su odgovorni za sve oko sebe. Pilot je imao saznanja da su padobranski skokovi u toku ( dobio je informaciju od kontrole ali i od drugog aviona)......da nije gledao u instrumente ( kako je izjavio) sve bi se dobro završilo..... Inače bar se nas učilo kada smo išli u školu za pilote da kada su padobranske aktivnosti nemaš kaj gledati u instrumente nego pratiš padobrance...... ako nisi siguran gdje su ugasi motor. Da je to napravio pilot ne bi danas pisali o tome....

VL
AL
alphazulu99
07:56 25.04.2015.

Na zalost tragedija se dogodila. Voditelj skokova mora za to odgovarati. Nisam siguran da je on jedini krivac. Po meni krivicu snosi i pilot aviona i organizator letenja. Radio veza izmedju voditelja skokova i pilota u avionu je morala postojati. Sto se tice padobranstvo. To je sport kao i drugi sportovi. Svakako je opasniji od saha ili brzog hodanja, ali je manje opasan od motociklizma, automobilizma i slicnih sportova.

VL
IB
ivan.biljan68
09:36 25.04.2015.

Greške će se događati dok ljudi postoje,na greškama se učimo,ali čovjek,nažalost,živi samo jednom,zato oprez mora biti na visini.

VL
Avatar ucjena
ucjena
10:19 25.04.2015.

žalosno, ali je pitanje sta je taj covijek mogao uraditi, tu je krivica upitna, nitko na to nemoze dati odgovor, jer ga nema, šta ako se i sam šokirao kad je to vidi i jednostavno zanjemio, ili ili ???????

VL
Avatar liquidsky
liquidsky
19:12 25.04.2015.

Netko je već komentirao pojam uzemljenja naspram pojma prizemljenja. Ako je uzemljenje spomenuo sud, toliko o stručnosti sutkinje. Ako je to novinarski izbor, stvar je još jadnija. Navodno se sudske presude ne smiju komentirati ali to se vjerojatno odnosi na diktature, a ne na republike. Zato ću reći što mislim o ovome: ako postoji skriveni interes, u pravosuđu zemalja poput naše netko jednostavno mora biti kriv. Ovaj spor se ranije toliko dugo vukao po medijima da je jasno kako se radi o određenoj sprezi suda, tužiteljeve strane i jednog dnevnog lista u to doba (ne Večernjeg). Tom spregom trebao bi se pozabaviti USKOK kada se već zabavlja sa svim ostalim. Jasno je kako su u zemljama duge demokratske tradicije suci vrhunski autoritet čije se odluke izuzetno rijetko dovode u sumnju ali u ovakvoj zemlji koja je nedavno prošla i carevine/kraljevine, pa nekoliko čvrstih režima, a sada je još uvijek u postnatalnoj demokratskoj fazi, suci bi ipak trebali biti podložni strožem nadzoru ali i kaznenim istragama. U ovom slučaju takva bi istraga bila nužna.

VL
DU
Deleted user
08:27 27.04.2015.

Samo 13 godina?Pa ipak napredujemo. 90-tih bi bio osudjen pedro tj. Spasoje onako zbog imena iako nema veze sa padobranstvom , ili nitko ili nitko s obrazlozenjem da sto covik ima skakati s padobranom. Ovako presuda je donesena i to to za za manje od 30 godina. Za intelektualne kapacitete ove drzave 13 godina je veliki uspjeh.

VL
MA
marijaqwer
15:18 25.04.2015.

Ovdje se stvarno vidi kakvo sudstvo imamo.Svrha mu je zivjeti na racun tude nevolje a ne ispravljati nepravde.Relativno jednostavan slucaj suditi 13 godina je skoro kao da nije ni sudeno.

VL
MA
Majpruz
08:41 25.04.2015.

Par mjeseci nakon napada na tornjeve u Americi. Bio sam 2003. na Lučkom pa je to bio već stari događaj. Studentica kriminalistike s Korčule a avion ruski Jak koji je bio nešto prije toga na naslovnici BUG-a. Oprostite ako seko se čega krivo sjećam jer djeca rođena te godine uskoro kreću u srednju školu.

VL
Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
06:07 25.04.2015.

Tako ti je kad neupuceni I neoprezni amater se bavi poslom o kojem nema pojma. Ja to smatram ne namjernom smrcu, koja je kaznjiva do deset godina.

VL
DU
Deleted user
09:31 25.04.2015.

pomeni odgovoran jer nije predvidio sve mogucnosti ,bitno da je kasiro

VL
MA
mamunamegalo
23:17 24.04.2015.

gluposti. .sad je čovjek kriv zbog zle sudbine. .

VL
CH
chemica
00:01 25.04.2015.

Da nije skakala iz aviona, ne bi poginula. Kratko i jasno. Što joj je uopće bilo? Može li psihijatrijsko objašnjenje očigledno abnormalnog ponašanja? Ili je skakanje iz aviona nekaj čist normalnoga? Fakat ne poznajem ni jednu jedinu osobu kojoj bi nešto toliko suludo uopće palo na pamet. Pa se sad mamek i tatek još i čude?! Hoće kazniti krivca! Joj, samo da nisu oni. Kućni odgoj, sustav vrijednosti, važnost ljudskog života i zdravlja...Sve je to mala trebala naučiti u roditeljskom domu, a očigledno nije.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.