Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽIVOTNE PRIČE BY DEA REDŽIĆ

'Zvali su me zbog Lovre Kuščevića, rekla sam im sve. Zatvorila sam laptop u suzama'

28.03.2024.
u 20:00

Jedan novinarski poziv bio je presudan za političku karijeru Dalije Orešković, jedne od najpopularnijih i najglasnijih hrvatskih političarki, koja se otvorila pred kamerama Večernjeg lista u emisiji Životne priče by Dea Redžić.

Jedna od najpopularnijih hrvatskih političarki Dalija Orešković otvorila se pred kamerama Večernjeg lista u emisiji Životne priče by Dea Redžić i progovorila o svom životnom putu, ulasku u politiku i najtežim trenucima u kojima je od tog poziva htjela odustati. Mnogi su je upoznali kao šeficu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa, gdje je pet godina uporno branila hrvatske institucije od korupcije, uvidjevši kako sustav izgleda 'iznutra' pa je danas još glasnija u toj borbi, ali s mjesta zastupnice u Saboru u koji ulazi prije četiri godine.

Zbog beskompromisnog stava govore joj da je zmija otrovnica i nazivaju je ‘narikačom’, šef Sabora kažnjavao ju je s pet povreda poslovnika po minuti, a iz ureda nekadašnje predsjednice države govorili su da ih ‘spama’ jer od nje traži da položi račune čuvenog putovanja u SAD i javljanja u dnevnik ispred ograde Bijele kuće. Bio je to jedan od prijelomnih slučajeva Dalijinog povjerenstva čije su odluke imale veći odjek nego danas, a o svemu je 46-godišnja političarka, po struci pravnica, bez zadrške govorila novinarki Dei Redžić.

Odgovarala je i na osobna pitanja o obiteljskom životu koja joj ne postavljaju često, pa se o njezinom putu prije politike malo zna. A bila je blizu da odustane, prihvatila je i drugi poslovni angažman, no jedan novinarski poziv sve je promijenio...

U dugom razgovoru osvrnula se i na aktualna zbivanja te otkrila zašto je u predizbornom grupiranju snaga stala iza Zorana Milanovića. Nije izbjegavala ni neugodna pitanja o predsjedniku države, kao ni o premijeru Andreju Plenkoviću i HDZ-ovoj vladavini za koju je uvjerena da dolazi svom kraju.

Pogledajte Dalijinu priču u novoj epizodi Večernjakove emisije Životne priče by Dea Redžić.

Komentara 4

PA
Pavo71
20:54 28.03.2024.

Najpopularnijih? Nešto sam očito promašio!

PN
premda_nije
00:00 29.03.2024.

I meni još sad krenu suze kad se sjetim prije 7-8 godina njezine uloge u onom bar klubu pored katedrale u Šibeniku kojim su namjerno izkuđivali bukom šibenskog biskupa!

DE
deps
14:20 30.03.2024.

Odlično se uklapa u dream team "Ne daj Bože": Benčić, Raukar, Kekin, Mrak, Pejović, Ahmetović, Glasovac, Selak-Raspudić, Ikić-Baniček, Vujica, Orešković.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije