Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
na udaru istražitelja

Merzel županijskim novcem 
plaćala grah 
i kobasice za slavlje SDP-a?

Marina Lovrić Merzel
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
05.03.2014.
u 21:00

Sumnja se i da su, prema nalogu županice, kupovani skupi parfemi za prijatelje, a novac je refundirala županija

USKOK i DORH i dalje pročešljavaju poslovanje sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić-Merzel, a informacije pokazuju da bi uskoro USKOK mogao pokrenuti još cijeli niz istraga protiv nje. Jedna bi mogla dotaknuti i njezinu stranku SDP, jer istražitelji sumnjaju da se novcem županije financirao i trošak stranačkih skupova i druženja SDP-ovaca.

Dva računa

Kao sumnjive račune istražitelji su izdvojili one koje je prema županiji isporučila tvrtka D&D iz Bovića, na području Gvozda. Tvrtka je u vlasništvu Sanje Rodić, supruge SDP-ova vijećnika u Županijskoj skupštini Đure Rodića koji je ujedno i čelnik SDP-a za područje općine Gvozd.

Sumnjivo je nekoliko računa kod kojih postoje dvije narudžbenice za istu uslugu. Tako su, primjerice, s istim datumom i s istim konačnim iznosom potpisane dvije narudžbenice prema tvrtki iz Bovića – jedna za “potrošni materijal za potrebe županije” u iznosu od 2742,62 kune, a drugi za svinjsku potrbušinu (121,92 kn), hamburger (882,99 kn), kobasice (1148,11 kn) i grah (589,60 kn). Županija je reviziji prezentirala samo narudžbenicu za potrošni materijal, dok su za drugu smatrali da je uništena.

Istražitelji sumnjaju da su kobasice i grah korišteni za druženje SDP-ovaca na proslavama koje su organizirane u Boviću, primjerice za tamošnju tradicionalnu proslavu pravoslavne Nove godine. U tvrtki D&D ne žele ništa reći.

– Ne želimo ništa komentirati – rekla je vlasnica tvrtke Sanja Rodić demantiravši da su pod istragom USKOK-a.

Foto: Nikola Čutuk/pixsell, ilustracija

(Foto: Nikola Cutuk/Pixsell)

Sumnjiva je i nabava skupih parfema čije je troškove refundirala Sisačko-moslavačka županija.

Naime, kako se sumnja, prema nalogu županice, njezina bliska suradnica i zaposlenica Županije u jednom je sisačkom trgovačkom lancu kupovala uoči Božića, nekoliko godina za redom, veću količinu izrazito skupih parfema. Račune, u ukupnom iznosu od 30.000 kuna, plaćala je vlastitom karticom, a novac joj je refundirala županija. Parfemi su, sumnja se, završili kao privatni županičini darovi prijateljima.

Provjera drugih računa

I hrpa drugih računa se provjerava, pa će sličnih otkrića vjerojatno biti još.

No dok se zasad govori o desecima tisuća kuna, USKOK završava i dvije velika istrage vezane uz milijune kuna. I dalje se rade izvidi vezani uz kupnju objekta za Zavod za hitnu medicinsku pomoć od posrnule autokuće Lav auto Popec, što je plaćeno gotovo deset milijuna kuna. Istražitelji vjeruju da je objekt nekoliko puta preplaćen.

Također, ovih dana na razgovore se poziva i sudionike vezane uz prodaju županijskog udjela Cesta Sisak, čijih je 57 posto udjela županija prodala Željku Žužiću za 20 milijuna kuna, dok je pri prodaji zanemaren šljunak u vlastitoj šljunčari vrijedan oko 100 milijuna kuna.

>> Ovo je kronologija sukoba Lovrić-Merzel i Jasmine Jovev

>> Glavna istraga: Podrijetlo imovine! Evo što sve glasi na Lovrić Merzel

Komentara 92

BA
baniček
22:29 05.03.2014.

mene ova polutanka podsjeća sve više na Elenu Čaušesku iz 1989...možda je i helikopter na zgradi županije spreman...

BI
budimo_iskreni
22:21 05.03.2014.

Nekim čudom kod ove afere u kojoj je u glavnoj ulozi Nevina Lovrić Merzel, uporno se izbjegavaju prikazati slike uzvanika njene svadbe (koja je itekako inkriminirana), a među njima su svakako Zoky, Ivo Pravednik Josipović i Neuspješni Inkasator Linić. Pitam se pitam, zašto se sdp-ovi prvaci štite, a kod afera hdz-a se i najmanja povezanost prezentirala kao opće prihvaćena snažna veza...

MX
MXLCLGTG
22:52 05.03.2014.

zasto nije uhapsena kao i oni iz HDZ pa onda dokazivati lopovluk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije