Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SKANDAL

Županija, gradovi i općine bez srpskih dožupana, gradonačelnika i načelnika

skupština
Dragutin Šantoši
24.10.2009.
u 10:54

Na međustranačkom dogovaranju stranaka u Skupštini dogovoreno je da se neće poštovati zakoni ove zemlje, a u tim aktivnostima sudjelovali su i predstavnici Srba koji bi trebali poglavito zastupati interese i prava srpske nacionalne manjine.

VIROVITICA – Slijedom Odluke o održavanju dopunskih izbora za predstavnike nacionalnih manjina u RH, koju je na posljednjoj sjednici donijela Vlada, predstavnička i izvršna tijela lokalne i područne samouprave, koja nisu popunjena predstavnicima nacionalnih manjina, zadužena su da to zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, učine na dopunskim izborima.

– U toj odluci nisu predviđeni izbori na području Virovitičko-podravske županije zbog toga što u našoj lokalnoj i područnoj samoupravi statuti nisu usklađeni sa zakonskim propisima?!

 

Na međustranačkom dogovaranju stranaka u Skupštini dogovoreno je da se neće poštovati zakoni ove zemlje, a u tim aktivnostima sudjelovali su i predstavnici Srba koji bi trebali poglavito zastupati interese i prava srpske nacionalne manjine, a ne interese političkih stranaka (HDZ, SDP i HSS) na čijim su izbornim listama birani.

 

Unatoč tome što je Vijeće srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije početkom srpnja ove godine upozorilo na ovu nezakonitost, tražeći nadzor nad provedbom Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, odgovor od nadležnih, Ministarstva uprave, dobio sam tek prije dva dana.

 

U njemu stoji da će Virovitičko-podravskoj Skupštini biti dan još jedan kraći rok kako bi uskladila Statut, a ako se i tada političke stranke ogluše o zakone, moguće je da dođe do raspuštanje predstavničkog tijela područne samouprave, upozorio je javnost Staniša Žarković, predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Virovitičko-podravske županije.

Komentara 4

Avatar jura-100
jura-100
11:50 24.10.2009.

Lektori, laku noć \"... zadužena su da to zamjenike općinskih načelnika, gradonačelnika i župana, učine na dopunskim izborima.\" Kakava je to rečenica??? Što to znači???

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
14:05 24.10.2009.

Ko nije Hrvat lak mu put.(Srbi zive u srbiji ne u Hrvatskoj) Hrvatska je zemlja gdje zive Hrvati.

BT
bili-tartuf
16:29 24.10.2009.

pa i u Serbiji su uvik bili glavni druge nacijonalnosti, visé njih Crnogorci ala-Zlobodan..., nisu serbi za Vladanje i politiku,...izuzetak je oni Dodik, koji je porijeklon Céh...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije