Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ekologija

Županiću, Komes i Perišin nagrada 'Velebitska degenija'

velebitska degenija (1)
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
1/4
22.04.2013.
u 13:28

Na natječaj za nagradu HND-a stigao je 41 rad 21 autora, što je više nego prošle godine.

U povodu Dana planeta Zemlje povjerenstvo Zbora novinara za okoliš HND-a dodijelilo je nagrade Velebitska degenija za novinarske radove objavljenje u tisku, na radiju i televiziji na području zaštite okoliša u razdoblju od 1. ožujka 2012. do 28. veljače 2013. godine.

Nagrade su osvojili novinar Sergej Županić (u kategoriji tiskanih medija, internet portala i agencija), novinarka i urednica Lidija Komes (u kategoriji radijskog novinarstva) i Tene Perišin (u kategoriji televizijskog novinarstva).

Povjerenstvo je odlučilo nagradu u kategoriji pisanih medija dodijeliti slobodnom novinaru Sergeju Županiću za reportažu "Tihi ubojica", objavljenu u ugašenom tjedniku Forum 20. travnja 2012. godine. Riječ je o prvoklasnoj istraživačkoj priči na temu azbesta.

Radijska urednica i voditeljica Hrvatskog radija Lidija Komes nagrađena je za reportažu „Bjeloglavi sup Oštro rekorder u letu“, emitiranu u emisiji „Slušaj kako zemlja diše“ 31. kolovoza 2012. godine. Priča je to o bjeloglavom supu koji je, iz samo njemu poznatih razloga, preletio rekordan put od 1800 kilometara od otoka Cresa do Švedske te sasvim iscrpljen od dugotrajna leta sletio na privatno imanje u blizini Goeteburga.

Autorica Tena Perišin u dokumentarnoj reportaži „Gradi, ruši, gradi“, objavljenoj 30. listopada 2012. u emisiji „Paravan“ na Prvom programu HRT-a, obradila je temu legalizacije ilegalno sagrađenih objekata, pri čemu je, osim nepovratno uništenog prirodnog resursa obale i devastacije okoliša, otkrila i nezakonite i kriminalne radnje gradskih lobija povezanih s lokalnim čelnicima.

Nagrađeni dobivaju novčani iznos od 12.000 kuna, plaketu i diplomu. Na natječaj je stigao 41 rad 21 autora, što je više nego prošle godine. S područja radijskog novinarstva konkuriralo je 7 autora s 12 emisija, a s područja televizije 7 autora s 10 priloga. Najveća konkurencija bila je, kao i svake godine, među pisanim radovima objavljenim u tisku, agencijama i na internetu, gdje je konkuriralo 7 autora s ukupno 19 radova.

>>'Smanjenje PDV-a izdavačima je kao liječenje prijeloma flasterom'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije