Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nitko drugi ni blizu

Zuckerberg najplaćeniji direktor! U 2012. zaradio 2,3 milijarde dolara

Mark Zuckerberg (1)
Reuters/PIXSELL
24.10.2013.
u 07:50

Gotovo cijela Zuckerbergova zarada prošle godine povezana je s javnom ponudom dionica (IPO) Facebooka.

Osnivač Facebooka Mark Zuckerberg u 2012. godini bio je nadmoćno najplaćeniji izvršni direktor (CEO) u SAD-u, piše Mashable.

Zuckerberg je prošle godine zaradio oko 2,3 milijarde dolara, što je više od dvostruko nego drugi na listi, sudeći prema GMI Ratingsu u kojem se analizira zarada više od dvije tisuće izvršnih direktora kompanija.

Gotovo cijela Zuckerbergova zarada prošle godine povezana je s javnom ponudom dionica (IPO) Facebooka. Na dan početka prodaje Zuckerberg je prodao dionica u vrijednosti 2,3 milijarde dolara. Osnovna plaća za prošlu godinu iznosila mu je 500 tisuća dolara, a ove godine izmijenjena je na simbolični iznos od jednog dolara.

Na drugom mjestu našao se izvršni direktor energetske kompanije Kinder Morgan Richard Kinder čija je zarada prošle godine bila 1,1 milijardu dolara. Od direktora tehnoloških kompanija u prvih deset još su se našli i Tim Cook iz Applea sa zaradom od 143 milijuna dolara i Mark Benioff iz Salesforcea sa 109 milijuna dolara.

>>Svoju privatnost štiti, a korisnicima Facebooka je ukida!

>>Izlazak na burzu: Twitter ima priliku ispraviti brljanje Facebooka

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije