Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje D. Petroviću

Žrtvina kći ubojici svog oca: Neka ti Bog oprosti!

'David_nnn_crn_100913'
''
11.09.2013.
u 09:17

Zoran Mataić, Petrovićev odvjetnik, u svom je uvodnom govoru kazao da će obrana tijekom postupka dokazati da je ovo djelo produkt Petrovićeva psihofizičkog stanja i svega što mu se događalo u životu.

– Neka ti Bog oprosti! – rekla je Mirna Dasović, kći ubijenog Stanislava Turžanskog (58), nakon što joj je optuženi David Petrović (22) iz Bukovlja izrazio kajanje i žaljenje zbog ubojstva njezina oca.

Petroviću je jučer na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu počelo suđenje jer ga se tereti za teško ubojstvo, a prema optužnici je Turžanskog, koji je inače bio njegov najmodavac, ubio 25. veljače udarivši ga tri puta sjekirom po glavi i vratu. Ubio ga je jer mu je Turžanski zaprijetio da će ga prijaviti zbog posjedovanja droge. Nakon što je ubio Turžanskog, Petrović je njegovo tijelo raskomadao te je dijelove tijela pobacao po okolici Slavonskog Broda.

Smanjeno ubrojiv

U uvodnom govoru tužitelj Franjo Kopunić naveo je da je Petrović bio smanjeno ubrojiv zbog utjecaja alkohola i droge, ali da o to ne umanjuje njegovu kaznenu odgovornost. Svoje riječi Kopunić je potkrijepio Petrovićevim priznanjem pred istražiteljima, brojnim materijalnim dokazima pronađenim u kući i na mjestima gdje je pobacao dijelove... Upitan je li razumio optužnicu te kako se izjašnjava o krivnji, Petrović je kazao:

– Razumio je jesam, ali ne prihvaćam je onako kako mi se stavlja na teret. Tako nešto sigurno ne bih napravio u normalnom stanju.

Zoran Mataić, Petrovićev odvjetnik, u svom je uvodnom govoru kazao da će obrana tijekom postupka dokazati da je ovo djelo produkt Petrovićeva psihofizičkog stanja i svega što mu se događalo u životu.

Uništen život

– Život mog klijenta svakako je uništen. Nelogično je pretpostaviti da bi netko ubio čovjeka samo kako bi prikrio posjedovanje manje količine droge – kazao je Mataić.

Mirna Dasović i Krunoslav Turžanski, kći i sin ubijenog, svjedočili su da su tjedan dana zvali oca telefonom, ali stalno im se javljao Petrović i govorio da im je otac u bolnici. – Kada mi se David jednom prilikom javio na telefon, u pozadini sam čuo nekakvo stenjanje, kao da je netko prisilno vezan. Još mi je lani njegov očuh rekao da je jako opasan i da ima instinkt ubojice – kazao je K. Turžanski.

Optuženikova djevojka Anabela Gunder kazala je da Petrović prema njoj nikada nije bio nasilan. Na tulumu nekoliko dana nakon ubojstva bio joj je malo čudan jer je bez riječi otišao spavati. – Idućeg jutra David nam je svima rekao da odemo iz kuće jer će doći gazdina kći – kazala je. Dodala je da je u dvorištu pokraj kante za smeće vidjela torbu, ali joj to nije bilo čudno jer je David rekao da će nositi stvari Stanislavu u bolnicu.

>>Raskomadao gazdu, a sada mu smeta što je izoliran i bez prijatelja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije