Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kula od karata

Zrilić: Kosor je lažni mesija koji je pokrao izbore

hsls
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/3
Autori: ibe/VLM, , mk/VLM, bma, dp/VLM, drš, , ljm
21.07.2010.
u 14:26

Đ. Adlešič odlazi da bi ostala, a čak ni moj 9-godišnji sin nije povjeravao da Čehok ostaje uz HDZ zbog EU – kaže Kosor.

Ovih dana u HSLS-u je – prometno. Izlazi se, ulazi ili pak ostaje u stranci. 
Pritom padaju i teške riječi.

– HSLS-a više nema u Zadarskoj županiji, a zahvaljujući lažnom mesiji D. Kosoru i njegovu nasilju najstarija se stranka raspada kao kula od karata. Stranku je u županiji napustilo nekoliko stotina ljudi. Očekujem da ih u idućih nekoliko dana bude i tisuću – kazao je jučer zadarski dožupan i sad već bivši potpredsjednik HSLS-a Stanko Zrilić.

Dodao je kako je Kosor na čelo stranke došao prijevarom na saboru stranke na kojem je pokrao izbore.

“Spalio glasove”

– Kada je njegov protukandidat Breglec zatražio drugi dan prebrojavanje glasova, Kosor ih je u pet popodne spalio. Nismo o tome htjeli govoriti zbog stranke. Taj lažni mesija koji je poslan da bi uništio HSLS zove se Jadranko Kosor. Pardon, Darinko Kosor. Ni ime mu nisam zapamtio koliko je dojmljiv. Nikada nije dobio izbore, pa ni u svojoj ulici, a jedva je završio srednju školu. Ni do danas nije uspio položiti vozački ispit, a ne zna ni riječi stranoga jezika. Kvalifikacije su mu nula, ali prepotentnost su mu i drskost neviđene – sipao je Zrilić ističući da je Kosor u 48 sati uništio 21 godinu rada stranke iz koje je “izbacio” dva saborska zastupnika, dva gradonačelnika i uništio izbornu bazu, stvorivši od HSLS-a sektu.

Optuživši Kosora da je “sjajno povezan” s organiziranim kriminalom i podzemljem čije je pripadnike angažirao radi razbijanja HSLS-a u Zadru, Zrilić je pozvao sve koji poštuju slobodoumlje da Kosoru uskrate legitimitet.

– Statutarna komisija potvrdila je odluku Predsjedništva o isključenju Zrilića iz stranke – uzvratio je Kosor na svojoj konferenciji za novinare opovrgavajući Zrilićeve riječi da je on iz stranke izbacio Đurđu Adlešič, Čehoka i Korušeca ustvrdivši da su svi oni stranku napustili sami. Potkrijepio je to kopijama njihovih ispisnica. Demantirao je i da HSLS u Zadru prestaje postojati.

Vraćaju se šikanirani

– U stranku se javljaju mnogi koje je Zrilić šikanirao. Zadarski HSLS vraća se liberalnim korijenima – izjavio je Kosor. Ne vjerujući da će Vlada prihvatiti ostavku Đ. Adlešič na mjesto potpredsjednice, Kosor je parafrazirao premijerku i kazao da Đ. Adlešič “odlazi da bi ostala”.

– Čak ni moj 9-godišnji sin nije povjerovao da Čehok ostaje uz HDZ zbog EU – kazao je Kosor te se pohvalio kako se posljednjih dana u stranku učlanilo 500 novih članova.

Međimurski HSLS je uz Kosora, dok stranačko vodstvo Karlovačke županije HSLS-a potez središnjice stranke smatra ishitrenim te ostaje koalicijski partner HDZ-a. Iz bjelovarskog je HSLS-a istupio Marijan Polašek, predsjednik gradskog ogranka, a za njim će i predsjednik županijske organizacije Josip Heged.

– Nitko od naših članova nije napustio stranku zbog izlaska iz koalicije. Nismo više željeli biti Vladi samo smokvin list – kaže čelnik požeško-slavonskog HSLS-a Nino Smolčić.

Ključne riječi

Komentara 25

DO
domenico
08:34 22.07.2010.

Krajnje je neodgovorno ponašanje predsjednika bilo koje stranke da povlači ovakve bolne odluke bez da prije toga sazove predsjedništvo stranke, prema tome neka sad snosi i posljedice svoje odluke!

OB
-obrisani-
10:15 22.07.2010.

SREBOTNIK..mozete li nam pojasniti zasto hsls 2000 nije u saboru podrzao zahtjev hdz da se bljesak i oluja proglase policijskim akcijama i tako maknu iz nadleznosti Haskog suda te se na taj naćin spasu nasi generali od progona..

DO
donata023
23:57 21.07.2010.

ma kosor više i ne kukuriče, skužili su i oni s kim imaju posla, slučaj za psihijariju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije