Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odobrila premijerka

Zrakoplov Vlade opet angažiran za potrebe transplantacije organa

organ
Ilustracija
24.02.2011.
u 20:42

Medicinski tim iz Zagreba u Zadru je izvršio eksplantaciju srca, a drugi tim izvadio je bubrege i jetru. Srce je avionom dopremljeno u Zagreb, a ostali organi dovezeni su vozilom hitne uz pratnju policije.

Zrakoplov Vlade s dva medicinska tima od deset ljudi i opremom poletio je u 19.40 sati iz zagrebačke zračne luke za potrebe transplantacije organa na relaciji Zagreb - Zadar - Zagreb.

Kako su izvijestili iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje DC 112 u četvrtak u 16.55 sati od transplantacijskog koordinatora Ministarstva zdravstva i socijalne srbi primio zahtjev za angažiranjem Vladinog zrakoplova. O zahtjevu su obavijestili Ured predsjednice Vlade RH, a predsjednica Vlade je taj prijevoz odobrila.

Medicinski tim iz Zagreba u Zadru je izvršio eksplantaciju srca koje je zatim Vladinim zrakoplovom stiglo u 00.10 sati u Zračnu luku Zagreb te vozilom prevezeno u KB Dubrava. Drugi medicinski tim je izvršio eksplantaciju jetre i bubrega. Organi su od Zadra do KB Merkur prevezeni vozilom hitne, uz policijsku pratnju, izvijestili su iz DC 112

 

Komentara 3

OB
-obrisani-
23:12 24.02.2011.

Hrrraaaaccvcvcchhhhh pljucccccc na vladin avion!

TE
tester
08:32 25.02.2011.

taj avion je vlada SAMA kupila pa da se može reći da je njen??? i financirala gorivo i održavanje iz svojih plaća? ili je to avion hrvatskih građana koji je vlada uzurpirala,pa ga sad daje tim istim građanima uz velikuu pompu kako eto vlada pomaže...

VI
vidimškoj
11:35 25.02.2011.

jedino šta u ovoj bezličnoj,truloj i lopovskoj vladi pošteno i svrsishodno funkcionira to su posada ovog aviona i avion.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije