Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sudar u letu

Zračne jedrilice sudarile se pokraj Livna, pilot se spasio skokom

zračna jedrilica
Tomislav Miletić/PIXSELL
20.07.2012.
u 15:41

Jednu od jedrilica pilot je uspješno prizemljio, dok je iz druge pilot iskočio aktivirajući padobran

Dvije zračne jedrilice sudarile su se u zraku u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine pet kilometra istočno od Livna. Nesreća se dogodila jučer oko 14 sati, a jedrilicama su upravljali hrvatski državljani, priopćila je Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova. 

Jednu od jedrilica pilot je uspješno prizemljio, dok je iz druge pilot iskočio aktivirajući padobran. Od posljedica udara u brdo druga jedrilica potpuno je uništena. Tehničku istragu nesreće jedrilica provest će Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova u suradnji s nadležnim tijelima BiH, po završetku istrage izraditi završno izvješće, što će javnosti biti dostupno na službenim stranicama Agencije za istraživanje.

Ključne riječi

Komentara 4

OB
-obrisani-
19:06 20.07.2012.

Vrlo gust promet na nebu iznad BiH I Hercegovačko ratno zrakoplovstvo nije bilo dovoljno uvježbano za takve prilike.

Avatar commentator
commentator
19:07 20.07.2012.

A fotografija prikazuje trenutak kad se gorivo u jedrilici zapalilo i ona pada u plamenu i dimu. Hvala Bogu što nema poginulih pa se mogu i nasmijati

Avatar sultan46
sultan46
21:22 20.07.2012.

Ovo na slici bas i nelici na jedrilicu osim toga odkuda bosancima dozvola za jedrilice ?? Nebi im dao ni tacke da voze...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije