Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
premalo putnika

Zračna luka Franjo Tuđman ostaje bez izravne linije za Seul, Korean Air više neće letjeti zimi

Zračna luka Franjo Tuđman
Foto: Borna Filic/Pixsell
1/5
18.10.2019.
u 21:49

Nastavljaju letjeti od 27. ožujka, karte su već u prodaji

Južnokorejska aviokompanija Korean Air prije nešto više od godinu dana uvela je izravnu cjelogodišnju zračnu liniju između Seula i Zagreba, ali ove će zime obustaviti letove za hrvatsku metropolu. To su nam potvrdili i u Zračnoj luci Franjo Tuđman kazavši da će letovi između Zagreba i Seula biti obustavljeni od 2. prosinca ove godine do 27. ožujka 2020. Razlog tome je premalen broj putnika na toj liniji tijekom zimskih mjeseci.

U ZL-u Franjo Tuđman tako kažu da je Korean Air svoju odluku da od prosinca do kraja ožujka ne leti u Zagreb objasnio putničkim trendovima i uskladio s putničkom potražnjom koja je veća u ljetnoj sezoni i smanjena tijekom zime. No ističu da je kompanija potvrdila da će nastaviti letove na toj ruti u ljeto 2020. i da su karte za ljetni red letenja već dostupne na njihovoj službenoj internetskoj stranici. Korean Air inače na liniji Seul – Zagreb leti tri puta tjedno.

ZL Franjo Tuđman tako je ostao bez jedne od svoje tri cjelogodišnje linije za Aziju koliko ih je imao dosad. Emirates i Qatar Airways i dalje lete tijekom cijele godine za Dubai, odnosno Dohu. Osim toga, ljeti je Zagreb izravnim linijama povezan i sa Sjevernom Amerikom, odnosno Kanadom. Već se neko vrijeme govori o uvođenju izravnih letova za SAD i Kinu, no konkretnih dogovora o tim linijama još nema. U Zračnoj luci Franjo Tuđman očekuju da će ove godine imati oko 3,5 milijuna putnika, a lani su ih zabilježili 3,3 milijuna. U 2017. ostvarili su 12% porasta prometa, a u prošloj godini osam posto. 

Komentara 11

DI
Direkt
22:25 18.10.2019.

Zračna luka Franjo Tuđman???

OL
oliver81
00:30 19.10.2019.

ima li uopće koja međunarodna linija

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
11:51 19.10.2019.

Treba dat turistickoj zajednici vise novca da se oglasavaju u Koreji pa ce turitsti pjesice doc ,a koncesija na ZL Franje Tudmana je cisti promasaj ,umjesto da povecamo kapacitet i smanjimo naknade dogodilo se obratno .Zanima me kakve naknade imaju u svojim zemljama ovi pljackasi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije