Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popustolovac.hr
Povratak na članak

Znate li što zaista slavimo na dan Svih svetih?

Blagdan Svih svetih dan je spomena na kršćanske mučenike i slavi se još od četvrtog stoljeća. Tada je to slavlje padalo na prvu nedjelju nakon Duhova, a tako se i danas zadržalo u pravoslavnoj crkvi. U katoličkoj crkvi je blagdan pomaknut na 1. studenog i to odredbom pape Grgura III., u 8. stoljeću.

Komentari 17

Avatar fijolica
fijolica
11:32 21.10.2014.

MKGRA, na Dušni dan se odaje počast umrlima, a dan Svih svetih je zaista u Crkvi svetkovina u kojoj se slave životi svetaca i mučenika Crkve.

VL
MI
mirac
13:47 21.10.2014.

Dan Svi Sveti je dan svih koji su sveti i u Nebu su tj Raju. Koliki su sveti a neobilježavamo njihove svetkovine. Vrlo jednostavno sama riječ govori Svi Sveti. Katolički kalendar je ispisan svaki dan se slave sveti a svivi oni za koje ni ne znamo da su sveti i u Raju su slave Boga. Slavimo njihov dan na blagdan Svi Sveti. Dan mrtvi je naredni dan ili dušni dan. Taj dan je dan svih umrlih. Palimo svijeće obilazimo groblja i slavimo misu za njihove duše da se spase i dođu i Raj. Mislim da je netko spavao na satu vjeronauka ili nije nikad ni htio naučiti što je što.

VL
DU
Deleted user
13:12 21.10.2014.

autor se nadrobio...

VL
Avatar fijolica
fijolica
11:44 22.10.2014.

Ne znam kome je smetao moj post da svetkovina Svih svetih sadržajno nema nikakve veze s keltskom svetkovinom (osim datuma, ali to nema veze sa sadržajem). Možda nekog smeta istina?

VL
DU
Deleted user
09:08 22.10.2014.

Ne znam kaj Vi slavite. Za mene je taj praznik tuzan dan kad se prisjecam na one kojih Vise nema blisko nas i nije mi do slavlja.

VL
Avatar Pekhtor
Pekhtor
20:50 21.10.2014.

Pa svetce, svetca mu.

VL
MK
MKGRA
10:59 21.10.2014.

Dan Svih Svetih se ne slavi nego se odaje počast umrlima Slaviti znaci nešto sasvim drugo

VL
OK
okvardz
22:57 21.10.2014.

Ovaj novinarčić zna da se i danas nešto slavi u pravoslavnoj crkvi htio je reći da oni nisu ništa promjenili ali nije htio napisati da upravo pravoslavna crkva nosi jelo i pilo na groblje gdje onda imaju dernek.Svjedočio slučajnim nailaskom na takovu zabavu i onda saznao šta se to dešava.Pozdrav.Bog i Hrvati.Ja ne slavim smrt svog oca ali Sesvete su dan kada se svi mi prisječamo naših umrlih roditelja,rodbine,prijatelja,poznanika,itd.Neka im je svima vječna slava.

VL
AZ
azuza9
19:55 29.10.2014.

Ako bi doista citali Bibliju onda bi shvatili da je ovaj blagdan doista zazivanje duhova, prema biblijskim recima to je vracarstvo i naravno kako katolicka crkva ima obrede kao sotonski obredi ispod svojih oltara nose kosti svetaca. A svatko tko zna o oklutizmu i vracarstvu oni koji su to cinili i izasli iz toga rekli bi da je to vracarastvo. Drugo, ne mozes platit misu za neciju dusu da se spasi, Imamo Bibliju na zemlji i ovdje se covjek odlucuje koji ce put, Bozji ili sotonski nema treceg puta, nigdje u Bibliji ne pise o cistilistu. Bog je Neizmjerno svemocan i stvorio je nas i sve oko nas i svemir, kao da bi se novcem moglo njega podmecivati za dusu da se spasi. On je Pravedan i Svet, nije pristran tako ako mislimo da ce nasa dobra djela pobjediti grijeh, varamo se. Mozemo ciniti super stvari ali ako si parkirao krivo i dobio kaznu za parkiranje moras je sve jedno platiti, tako je s grijehom, samo sto je Krist platio grijeh za tebe ako se pokajes i primis Isusa u svoj život i hodis njegovim putevima bit ces spašen. kako pise u Bibliji, miloscu ste spaseni po vjeri a ne po djelima da se nebi tko hvalisao.

VL
MI
Mirnadob
18:30 21.10.2014.

Na vjeronauku se ne proucava Biblija nego "katekizam" tamo se ne moze saznat sve sto opisuje Biblija,jer to mnogim crkvenim ocima ne odgovara.

VL
Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
18:09 21.10.2014.

Ako se mi sjećamo samo taj dan naših mrtvih onda i taj dan treba da zaboravimo;usput na taj dan se proba mlado vino ("bačve se odvrću")

VL
MI
Mirnadob
18:22 21.10.2014.

Totalni promasaj ovog clanka,da je to spomen na krscanske mucenike,to je RK religija uvela i devetom stoljecua to slave sve one koje je Bog unistio u Noinom potopu zbog ljudse zloce, 1)Mojsijeva 6:od 5-7 i 7: stavak 11. istrazivajte crkvene izvjestaje i Bozju rijec Bibliju.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.