Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEŽELJENA SITUACIJA

Znate li da se u Njemačkoj kažnjava prazan rezervoar goriva? ADAC savjetuje kada biste trebali točiti

Šibenik: Od danas skuplje gorivo
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/3
16.04.2024.
u 09:56

Ako se osoba pak ipak nađe na cesti s praznim rezervoarom, svakako treba poduzeti mjere poput trokuta upozorenja, nošenje prsluka, svjetala...

Četvrtina popunjenosti rezervoara, razina je za koju njemački autoklub (ADAC) preporuča vozačima da natoče gorivo, kako ne bi došlo do neželjenih situacija u kojima se netko može naći. Osim što može izazvati velike probleme, u Njemačkoj se zaustavljanje vozila zbog nedostatka goriva i kažnjava. 

Kako prenosi Fenix Magazin, vozači ne bi smjeli čekati da se u automobilu upali pokazivač rezerve, na što upozorava i ADAC. Osim toga, ne smijete prevoziti ni više od 10 litara goriva izvan spremnika u Njemačkoj, a isto toliko se preporuča i u Hrvatskoj. 

- Goriva predstavljaju mogući rizik od požara u slučaju prometne nesreće. Nezdravi plinovi iz plastičnog spremnika goriva također mogu dospjeti u unutrašnjost - tvrdi ADAC. 

Boce poput one za vodu strogo su zabranjene kad se radi o skladištenju goriva, a dozvoljeno je isključivo u plastičnim spremnicima za tu namjenu. Ako se osoba pak ipak nađe na cesti s praznim rezervoarom, svakako treba poduzeti mjere poput trokuta upozorenja, nošenje prsluka, svjetala... Međutim, za to se može dobiti i kazna od 10 eura jer riskirate prometnu nesreću. 

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Prije 5 godina pretrpjela je razorni požar:  Pogledajte napredak radova na Notre-Dame katedrali

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije