Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZGLEDAJU KAO RADARI

Znate li čemu služe ovi plavi stupovi na njemačkim autocestama?

Njema?ka: Uvedeni ure?aji za naplatu cestarine kamionima
Foto: Patrick Pleul/DPA
1/4
17.09.2023.
u 12:00

Od 1. srpnja 2018. teretna vozila teža od 7,5 tona plaćaju cestarine za sve njemačke ceste, a trenutno se to odnosi na 12.000 kilometara prometnica.

Ako ste se nedavno provozali njemačkim autocestama ili državnim cestama, vjerojatno ste primijetili plave stupove koji izgledom podsjećaju na stupove radara za brzinu. No to ipak nije novi sustav za mjerenje brzine, već kontrolna točka za naplatu cestarina za kamione, piše Revija HAK.

Stup je opremljen tehnologijom koja provjerava treba li kamion platiti cestarinu te je li vozač to već napravio. Od 1. srpnja 2018. teretna vozila teža od 7,5 tona plaćaju cestarine za sve njemačke ceste, a trenutno se to odnosi na 12.000 kilometara prometnica.

Pošto ne očitavaju brzinu vozila, stupovi Toll Collecta obojeni su u jarku, upečatljivu boju kojom se razlikuju od radara za kontrolu brzine, iako su u dijelovima Njemačke i oni smješteni u plava kučišta.

VIDEO Vratila se iz Njemačke nakon pet mjeseci rada: Imala sam dobru plaću, ali ne i dobar život

VEZANI ČLANCI: 

Komentara 1

PA
Paserdzan
14:07 17.09.2023.

Nista novo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije