Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Znanost je uzalud apelirala dok ih birači nisu kaznili

Most je inzistiranjem na reformi javne uprave i samouprave razotkrio licemjerje dviju koalicija

Komentari 19

ZA
zagorec51
18:30 23.11.2015.

Teško se odreči lagodnog života na grbači naroda, i dijeliti sudbinu istog.

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
17:48 23.11.2015.

U partiji je sve više nervoznih među uhljebima: tko još može za nas, ima li još kakav potkupljivi manjinac, gdje je Glavaš, zašto Prgometa ne podržava nitko osim njega samoga, što je s autonomijom Istre... ? Što će sva partijska svita bez državne sise?

VL
NI
nibunika
19:01 23.11.2015.

Smatram da bi Hrvatska trebala radikalno smanjiti lokalnu i regionalnu administraciju. Mnoge općine su financijski neodržive, međutim, nisu najvažnije uštede troškova kroz racionalizaciju općinske , odnosno gradske administracije, nego je u pitanju racionalnost postojanja mnogobrojnih komunalnih, vodoopskrbnih i drugih firmi,ih firmi, ustanova i agencija. Moja općina iz bivšeg sustava (s 30.000 stanovnika), podijeljena je na 4 grada, odnosno općine. Umjesto postojanja jednog komunalnog poduzeća, formirana su tri, (s tri direktora i tri uprave), a umjesto jednog vodoopskrbnog poduzeća formirana su dva, (s dva direktora i dvije uprave) pa danas jedno drugome zatvara vodu, umjesto jedne Ustanove dječjih vrtića (s 4 vrtića), formirane su dvije (s dva direktora i dvije uprave), dok se broj vrtića nije mijenjao, a broj djece se je u međuvremenu i smanjio. A danas bi sasvim dovoljno bilo postojanje jednog komunalnog poduzeća, jedne Ustanove dječjih vrtića, a upitna je potreba postojanja jednog vodoopskrbnog poduzeća, (racionalno bi bilo da jedno vodoopskrbno poduzeće pokriva područje jedne regije, ili subregije, ili županije, slično kao što je slučaj s firmama za distribuciju plina).

VL
SA
samoborka
20:42 23.11.2015.

Prvo ukinite "grad" Svetu Nedelju pokraj Samobora. To je sprdacina a ne grad. Status grada je dobila samo radi gomile parazitskih uhljeba zeljnih fotelja.

VL
BA
barbaizamerike
17:20 23.11.2015.

prica se da se Milanovic sklonio na neke terapijama.neznam jeli istina da se boji susreta oci u oci sa psihijatrom Petrovim?

VL
Avatar kravata
kravata
17:14 23.11.2015.

Biraci izabrali vas a vi neznate ni kud ni kamo?

VL
SL
stipe.lasic
17:49 23.11.2015.

Za toliko korova treba posla pa ga pocistiti samo naprijed Most

VL
DU
Deleted user
07:40 24.11.2015.

Mjesto sa desetak tisuća stanovnika u samom mjestu i okolnim selima, a gradom se zove, ima gradonačelnika, ministrova kuma, dva dogradonačelnika i hrpetinu zaposlenih koji se jedni o druge spotiču. Gradonačelnik i njegovi zamjenici imaju službene mobitele, aute, poslovne kartice.. Poslovne kartice i ostale pogodnosti imaju i šefovi gradskih službi i vjerovatno ih dobrano peglaju i za vlastite potrebe. Šta će direktorici dječjeg vrtića poslovna kartica kada do svojih šefova ima pet minuta pješice. A koliko je takvih gradova i općina, ne računajući županije koji samo služe da se osiguraju zaslužni. Ako je prije četvrt stoljeća moglo funkcionirati oko sto općina kada je bilo više stanovnika, zašto to ne bi moglo i danas. Na tom području o kojem pišem do 1992. sve je vodio jedan predsjednik skupštine i predsjednik izvršnog vijeća, a sada je pet načelnika, tri zaposlena donačelnika i hrpetina službenika. Ako im je plaća u ono doba bila 2000 DM, a neka tako bude i sada svatko može izračunati koliko je to.

VL
DU
Deleted user
20:30 23.11.2015.

HDZje gotov. Čudi me da ne smijenjuju Karamarka i Brkića i ne ubacuju nova lica u pregovore. To bi povratilo Prgometa u igru. HDZ bi oslabljen sa predajom važnih stolica u vladi preuzeo vlast. Ovako...Baš se čudim... Zar HDZ nema jezgro stranke koja ruši one koje rade greške.. Božo se zeznuo...

VL
Avatar zajutrak
zajutrak
23:48 23.11.2015.

E moj Božo, slabo znanost mari za puk hrvatski, šute, šute ko zaliveni, njima je dobro , samo pazi da i ti ne gurneš taj isti puk u još dublju rupu ..

VL
Avatar Ljubeć
Ljubeć
15:40 24.11.2015.

Moj pt rovu vidi ćeš za nekoliko godina Šta će sto bin biti koji mladića brzo izraste brzo i uvene

VL
JE
Jednakost
17:37 23.11.2015.

Sama pomisao da pregovaras sa HDZom te diskreditira.

VL
Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
17:50 23.11.2015.

garavi ni nezna što je znanost

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.