Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Zna li netko zašto Friščić misli da politika treba ostati u Podravki?

josip friščić
Slavko Midžor/Pixsell
Autor
Gojko Drljača
24.12.2009.
u 08:00

Moć u Podravki seljačkom je vođi toliko udarila u glavu da ga uopće nije briga za to što svojom ulogom u toj koprivničkoj kompaniji zapravo koči njezin razvoj.

Upravo je nevjerojatna tvrdokornost kojom hrvatski političari čuvaju svoje pozicije u koprivničkoj Podravki.

Objavili smo, naime, tijekom prošlog vikenda intrigantnu McKinseyjevu studiju prema kojoj se pokazalo da je Podravka doslovno proćerdala posljednjih 8-10 godina ako se njezini “uspjesi” usporede s uspjesima velikih hrvatskih kompanija s jasnim i prepoznatljivim vlasnicima. Međutim, Josip Friščić, čelnik HSS-a, i dalje misli da  Podravka treba i mora biti HSS-ova prćija. Zašto, do kada? E, na ta pitanja HSS-ov vožd nema potrebu odgovoriti.

U tom je svom stavu Friščić, kao najtvrdokorniji protivnik izbacivanja politike iz Podravke, potpuno dosljedan. Ne opterećuje se čak ni političkim konotacijama tih malignih stavova. Naime, ispalo je da po političkom ključu HSS ima utjecaj na Podravku koji je mnogo veći nego kvaliteta HSS-ova izbornog rezultata u Koprivnici. Kad će Friščić shvatiti da bi po tom političkom ključu on zapravo trebao nestati iz Podravke te da bi mu bilo bolje da se prihvati čvrstih principa i prepusti Podravku profesionalcima, teško je reći.

Moć u Podravki seljačkom je vođi toliko udarila u glavu da ga uopće nije briga za to što svojom ulogom u toj koprivničkoj kompaniji zapravo koči njezin razvoj. Pravo je pitanje kad će takvo ponašanje, ne samo Friščića nego i drugih političara, za sobom povući tužbu nekoga od frustiranih “partnera” dioničara.

Ključne riječi

Komentara 7

PO
pop72
08:15 24.12.2009.

zna li pa valjda stoga da se hapi još što se da hapiti dok nije propala do kraja i prodana za jednu kunu, pa valjda radi zakona broj 1 opljačkaj uništi i prodaj za jednu kunu ako nije zemljište naa atraktivnoj lokaciji, radi para

MB
mbili
08:30 24.12.2009.

Staru komunjarsku lopoinu treba odmah maknuti i utvrditi njegovo sudjelovanje u rasturanju Podtravke što je i sam nedavno potvrdio svojom amnezijom. Također pod hitno treba očistiti Koprivnicu i okolicu od smradova i nesposobnih maltretanata iz seljačkog pokreta tipa Robotića, Šadeka i ostalih nekavlificiranih pijavica i metilja. Friščiću je uz Vitkovića i Polančeca također mjesto u Remetincu

DA
davorac
15:50 03.01.2010.

da posebno riblje oko na slici tipična reklama za juhu zinuo i kukuriče pravi pijetao jedino što nemože na kokoške skakat zna se koje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije