Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gmizala po podu

Zmija u zrakoplovu: Prisilno slijetanje zbog pobjegle kobre!

zmija, kobra
Reuters/Pixsell
05.12.2012.
u 07:57

Egipatska kobra pripada najotrovnijim zmijama na svijetu. Njezin otrov može usmrtiti slona u roku od tri sata, a odraslog čovjeka za 15 minuta

Putnici na letu između egipatskog glavnog grada Kaira i Kuvajta osjećali su se vjerojatno kao likovi u filmu "Zmije u zrakoplovu" kad je egipatska kobra pobjegla iz torbe jednog od putnika i počela gmizati između sjedala.

Kako piše CNN, trgovac reptilima iz Kuvajta sakrio je kobru u svoju ručnu prtljagu i unio je u zrakoplov, no nedugo nakon polijetanja kobra ga je ugrizla za ruku i pobjegla.

Zrakoplov je bio prisiljen sletjeti u egipatski grad Al Ghardaqa na obali Crvenog mora, a put su nastavili tek kad je zmija uhvaćena i iznesena iz zrakoplova. Vlasnik životinje odbio je medicinsku pomoć iako su mu liječnici rekli kako bi bilo pametno da ostane na promatranju barem 24 sata.

Egipatska kobra pripada najotrovnijim zmijama na svijetu. Njezin otrov može usmrtiti slona u roku od tri sata, a odraslog čovjeka za 15 minuta!

Komentara 5

LI
liliZG
09:41 05.12.2012.

Brkoni...............neće grom u koprive.......

BU
bubimir
08:28 05.12.2012.

piše da su mu preporučili promatranje u roku od 24 sata, a ne piše što se dogodilo nakon 15 minuta

VE
verica2
08:40 05.12.2012.

Bit će toga sve više. Ljudi od silne blaziranosti pretvaraju stanove u zoološke vrtove i štale. Jednome iz zahodske školjke ispuže zmija, drugom pobjegne iguana duža od metra (sasvim bezopasna, keže vlasnik), a o psima da ne govorimo. I nitkotko za ništa ne odgovara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije