Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na kućnom pragu

Zmija joj se uvukla u cipelu i ugrizla je!

zmija,zmije,portal
Ivica Galović/PIXSELL
16.06.2013.
u 15:43

Uzela sam cipelu da je obujem i odjednom sam osjetila ubod u prst. Ispustila sam obuću, a iz nje je izišla golema crna zmija, koja je bila sklupčana unutra, kaže domaćica Mileva Račić iz Banje Luke

Milevu Račić iz banjolučkih Rekavica ugrizla je zmija koja joj se uvukla u cipelu. Nesretnoj ženi nije bilo ni na kraj pameti da će ovu opasnu životinju naći baš u obući ispred kućnog praga. Zahvaljujući susjedima i brzoj intervenciji liječnika, prošla je bez većih posljedica.

– Uzela sam cipelu da je obujem i odjednom sam osjetila ubod u prst. Ispustila sam obuću, iz nje je izašla ogromna crna zmija, koja je bila sklupčana unutra. Brzo je nestala u travi, a ja sam od šoka otrčala kod susjeda jer mi muž nije bio tu – ispričala je Mileva Račić i dodala da je pokušala sama iscijediti otrov iz rane.

– Kada sam došla u bolnicu, rekli su mi da sam imala jako mnogo sreće. Dali su mi protuotrov i zadržali dva sata na promatranju. Sada se osjećam dobro, ali moram piti antibiotike – ispričala je ova domaćica.

Blaga oteklina

Od straha nije ni osjećala bol, ali oteklina je pokazivala da je situacija kritična. Njen suprug Pantelija bio je na poslu kada je doznao što se dogodilo.

– Odmah sam otrčao kući kada me sin nazvao i rekao da je suprugu ugrizla zmija. Pomislio sam da bi mogla biti otrovnica i plašio sam se hoće li će stići na vrijeme liječniku. Hvala Bogu, sve je dobro prošlo – rekao je Pantelija. U Domu zdravlja potvrdili su da je primljena pacijentica s ugrizom zmije i da su je poslali na Odjel za infektivne bolesti u Kliničkom centru.

– Pacijentica je primljena s blagom oteklinom, ali bez opasnih simptoma. Upućena je na Klinički centar da bi napravili detaljnije pretrage – rekla je glasnogovornica Doma zdravlja Dušica Stanković.

Treći slučaj

Iako je u jeku sezona zmija, još nije počelo njihovo masovno uništavanje u gradu. Ovo je treći slučaj ugriza zmije u Banjoj Luci. Trinaestogodišnjeg dječaka ugrizla je zmija na Starčevici dok se igrao ispred zgrade. Trogodišnju Nikolinu Krstić iz Donjih Dubravica ugrizla je zmija dok se igrala u dvorištu. Majka Danijela Krstić ispričala je da je obitelj čistila piliće u dvorištu i da je u jednom trenutku djevojčica krenula pomilovati mačku koja je bila u blizini, a zmija je izašla iz obližnje pšenice i ugrizla je za desnu nadlakticu. Inače, na javnom natječaju za uništavanje zmija u ovoj godini ponovno je izabrana tvrtka “Eko-bel”, ali ugovor s gradom još nije potpisan. Čeka se na istek žalbenog roka. Do tada ekipe ovog poduzeća radit će samo po pozivu građana.

– Najvažnije je ostati pribran i ne paničariti jer od ugriza zmija otrovnica u BiH ne umire se često. Nazovite 124 i zatražite pomoć. Zaboravite na osvetnički pohod. Zmiju ne pokušavajte loviti ili tome slično jer postoji mogućnost da još nekoga ugrize. Rana od ugriza neka slobodno krvari, možete je isprati, odnosno dezinficirati ako imate s čim, ali nikako ne pokušavajte iz nje sisati otrov. Kada dođete do liječnika, on će vam dati protuotrov – zaključuju iz Eko-bela.

>>Kraljevska kobra i etiopska ljutica dopuzale na Gornji grad!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije