Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIZARAN RAZLOG ODGODE

'Zlovoljni' sudac nezadovoljan plaćom ispričao se predsjednici suda i strankama

Foto: Google Maps
Autori: Vecernji.hr, Hina
14.04.2023.
u 15:33

Sudac je pojasnio da je 'doveden u stanje zlovolje jer je primio platnu listu za mjesec ožujak 2023. godine'.'Stanje je osobito potencirano činjenicom da je plaća suca za ožujak 2023. obračunata na temelju osnovice koja je niža od one koja je bila na snazi 2009., unatoč notornom povećanju troškova života, ne samo unazad zadnjih godinu dana, već cijelo proteklog desetljeća'.

Sudac Anton Hlače ispričao se predsjednici Općinskog suda u Crikvenici Ines Smokrović Kurilić i strankama zbog 'neprimjerenog teksta obrazloženja svojih rješenja'. Predsjednik Vrhovnog suda Radovan Dobronić očekuje pokretanje postupka sukladno odredbama Zakona o Državnom sudbenom vijeću.

- Predsjednik Županijskog suda u Rijeci dr. sc. Vlado Skorup i predsjednica Općinskog suda u Crikvenici Ines Smokrović Kurilić upravo su izvijestili predsjednika Vrhovnog suda Republike Hrvatske o okolnostima postupanja suca Općinskog suda u Crikvenici Stalnoj službi u Krku Antona Hlače.

Sudac Hlača odgođena ročišta za 22. studeni 2023. zakazao je za mjesec svibanj ove godine i na taj način je otklonjena šteta za stranke te se ispričao predsjednici suda i strankama zbog neprimjerenog teksta obrazloženja svojih rješenja.

Bez obzira na ispriku suca predsjednik Vrhovnog suda očekuje od predsjednice Općinskog suda u Crikvenici odnosno predsjednika Županijskog suda u Rijeci kao neposredno nadređenog tijela sudske uprave pokretanje postupka sukladno odredbama Zakona o Državnom sudbenom vijeću - stoji u priopćenju Vrhovnog suda.

Telegram je ranije objavio kako je Hlače trebao održati ročište  u slučaju dvije stranke koje se već više od godinu dana spore oko nekog zemljišta, no on je u rješenju o odgodi napisao da 'ga je zlovolja spopala nakon što je dobio listu plaće'. Sudac je pojasnio da je "doveden u stanje zlovolje jer je primio platnu listu za mjesec ožujak 2023. godine”. "Stanje je osobito potencirano činjenicom da je plaća suca za ožujak 2023. obračunata na temelju osnovice koja je niža od one koja je bila na snazi 2009., unatoč notornom povećanju troškova života, ne samo unazad zadnjih godinu dana, već cijelo proteklog desetljeća. Od rješavatelja koji je opterećen vlastitom egzistencijom ne može se očekivati da se s primjerenom pažnjom i stručnošću posveti odlučivanju o tuđim pravima i obvezama”, napisao je.

I Hrvatska se spominje u američkim dokumentima: Kako će donirani helikopteri stići do Ukrajine?

Komentara 6

Avatar kenshi
kenshi
17:12 14.04.2023.

Hrvatsko “pravosuđe” je beskrajan izvor zgražanja, očaja i nepravde.

VR
vruljica
16:45 14.04.2023.

Ajmo svi navesti svoje razloge. Ovome se nije digao, onoga vara žena, ovaj ne može u kockarnicu, onaj ne može kupiti 2,3,stana.

KU
Kujttim
16:22 14.04.2023.

Kako to da na Općinskom sudu u Zlataru nije bilo zlovoljnih sudaca kada je trebalo izdavati rješenja o posvajanju 2 jasličke grupe djece iz DR Konga?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije