Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao iz snova
Povratak na članak

Zlostavljani učenik krojač dobio ponudu za posao i specijalizaciju

Zbog zlostavljanja kolega, Mato Klobučar, maturant sisačke Obrtničke škole, ne pohađa nastavu, već samo dolazi na ispite.

Komentari 14

DR
drugTitoforever
18:33 23.04.2010.

Ovako iznimno talentiranom mladicu treba osigurati praksu i daljnje skolovanje u nekoj modnoj kuci u Parizu, jer u Hrvatskoj takvi nemaju buducnosti.

VL
Avatar gnjuss
gnjuss
12:00 25.04.2010.

vidim da nitko ne vidi ono što je stvarno žalosno u cijeloj priči,da je najbolji učenik škole ujedno i najviše zlostavljan od strane vršnjaka (kako stvari sada stoje,on će iste te glupsone koji su ga zlostavljali gledati iz svog auta,dok se oni u kombinezonu sa vrećicom gableca tramvajem voze na bauštelizaciju)

VL
DU
Deleted user
18:06 23.04.2010.

U ovoj priči se zrcali sav antigospodarski talent Hrvata i Hrvatica odnosno primitivnost njenog mlađeg naraštaja opsjednutog mobitelima i igricama. Drugim riječima, osvrnimo se u smjeru Italija i Francuska - države su to koje su od mode i tekstilne branše napravile goleme izvozne poslove i još im to donosi neizravno promociju na međunarodnoj sceni. U nas su pak politički torpedirali sve što je valjalo u tekstilnoj branši, uključujući i sudbinu gore navedenog managera Siscia kojeg su svojedobno protjerali iz tvrtke samo i isključivo jer je bio Srbin, a nisu okom trepnuli što je to povuklo za sobom i propast tvrtke koja imala par stotina vrhunskih krojača i krojačica i šila kolekcije za modne velikane. Znači, Hrvati i Hrvatice su takav narod da će pomesti odnosno na kolac nabiti bilo koga kad im nije po ukusu, ne hajući ni za posao niti za prosperitet države. Ovog dečka su maltretirali vršnjaci da je peder samo zato što je sklon modi i modnim kolekcijama, a ni u kutku malog mozga nisu imali kakav je to velik business i da je to naličje svih tih krpica sa svim tim skupocjenim brandovima za kojima uzdišu ti isti srednjoškolci koji su bili spremni umlatiti dečka. Znaju li oni kako se kruh peče i kako se odijelo šiva!? Jel to dužnost roditelja ili škole da ih nauči da se cijeni rad i nečija marljivost!?

VL
CR
croat
19:16 23.04.2010.

e da mi se docepati malo tih maloljetnih delikvenata koji glume neke face a u stvari su oni obicne p***ice!!!!!

VL
UK
Ugo Kajvez
19:50 23.04.2010.

23.04.2010. u 18:33h drugTitoforever . Ti tako želiš dobro svojoj domovini, da sve i svi koji nešto valjaju potjerati van da radi za druge i njima puni đžepove umjesto da uzdižu svoju vlastitu zemlju? ... . Usput sad kad su hrvatska sirotinja (porezni obveznici) izfinacirali mladiću školovanje po tvojemu može svima pokazati figu i otići, zahvaliti im se što su bili budale i plačale porez kako bi se naši mladi mogli školovati ..... i kad na zapadu dobiju gotovog školovanog mladog čovjeka bez da su morali jedan cent uložiti oni (zapad). vele nam da smo nesposobni i samo radimo im probleme ...... svaka čast tvojoj logici ................. i logici ostalim velikim hrvatima ......

VL
BA
Babaroga
07:36 24.04.2010.

Pa i mene su mlatili i \"zlostavljali\" od 5. do 8. osnovne i cijelu srednju, pa nemam ponude za posao. Trebaju me tući i sad još dok sam na faksu da dobijem ponudu od nekog.

VL
Avatar wkwkwkwk
wkwkwkwk
10:53 24.04.2010.

svako zlo za neko dobro i obrnuto, Mato smisli i sašij nešto što će tebe i našu domovinu proslaviti u svijetu.

VL
BI
bizzwizz05
12:18 24.04.2010.

a di je ono; svi isti, svi različiti

VL
BI
Bilicki
12:22 24.04.2010.

Pa druze Titoforever, vidno je da nisi bio u Parizu i da nemas pojma tko se i kako skoluje i usavrsava tamo. Ovaj bi decko tamo zavrsio u jednom od mnogobrojnih podruma i sio po 20 sati na dan , fakticki zatocen. Tamo napreduju i uspjevaju djeca bogaih i poznatih bez obzira na intelekt i sposobnost. Zapad je to i cisto iskoristavanje. Zar to ne vidis u vlastitoj zemlji?Tko robuje a tko zaradjuje a jos nismo pravo ni krocili u EU!

VL
DR
drugTitoforever
00:31 25.04.2010.

bilicki, ja sam bio u Parizu najmanje trideset puta i to sto pricas su obicne gluposti. Pariz je pravo mjesto za tako nadarenog decka. Tamo ce nesto nauciti sto ima veze sa strukom, dok ce u Hrvatskoj samo gubit svoj talent i vrijeme. PLJUC!

VL
OB
-obrisani-
07:46 25.04.2010.

Pokraj toliko krojačica, prvak u krojenju opet muškarac... Moda je očito muški teritorij.

VL
SP
spancro
11:27 25.04.2010.

ako mali hoce dobru skolu onda treba doci u belgiju u antwerpen tu talenti dobivaju dobru skolu i sansu

VL
Avatar DucMan
DucMan
19:52 25.04.2010.

Čekaj malo... Njega su zlostavljali a on ne dolazi na nastavu nego samo na ispite? A zlostavljači? Ako oni uredno pohađaju nastavu, tko je onda kažnjen? °_°

VL
BU
Bugrer
08:32 26.04.2010.

Što prije u Italiju, Njemačku ili Francusku gdje će razviti talent, steći znanje i zaraditi nešto. Ovdje će ga i u buduće sputavati, gušiti i matlretirati kao i do sada. Školu su mu platili njegovi roditelji koji također plaćaju doprinose,, prema tome nikome ništa ne duguje. Šteta je potratiti talent u nekom poduzeću koje će vrli \"menageri\" instalirani po političkoj direktivi sje***i u roku dva dana ili koje je već sada u sje**o i u dugovima.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.