Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJEDOČANSTVO

Zločinci s Papuka još uvijek bez kazne

masakar
Foto: M. Šantoši/Pixsell
1/4
17.01.2012.
u 23:14

U masakrima ratne 1991. godine srpski pobunjenici su u selima pod Papukom mučki ubili 47 hrvatskih civila i dva policajca

Slatina – Na prigodnoj svečanosti održanoj večeras u Hrvatskom domu u Slatini autor Miroslav Gazda, te Stjepan Gojmerac, ratni zapovjednik slatinske policijske stanice, stožerni brigadir Josip Černi, ratni zapovjednik 136. slatinske brigade HV i Mato Bubaš, predsjednik UHVIDR-a Slatina, predstavili su knjigu 'Ratni zločin za koji nitko nije odgovarao'. Svjedočanstvo je to ratnih zbivanja i ratnih zločina koji su  1991. godine u selima: Ćojlug, Četekovac, Balinci i Voćin počini srpski pobunjenici prije nego što su napustili ovo područje. U masakrima su na mučki način ubijena 47 hrvatska civila i dva policajca, a katolička crkva u Voćinu srušena je do temelja. Za počinjene ratne zločine optužnica je podignuta još 1992. godine, ali je nekolicinu optuženika prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman abolirao. Protiv petnaestak optuženika vođeni su sudski postupci, a samo nekoliko njih je presuđeno pravomoćnim kaznama do velika većina zločinaca i danas nije kažnjena.  Prije dvije godine članovi udruga proisteklih iz Domovinskog rata peticijom su od državnih tijela Republike  Hrvatske zahtjevali brže procesuiranje ratnih zločina počinjenih pod Papukom, ali do još uvijek nije riješeno.  Pomoć u izdanju i predstavljanju knjige osigurala HVIDR-a Virovitičko-podravske županije

Ključne riječi

Komentara 7

DD
ddh
12:55 18.01.2012.

autoritet je napisao/la: Potražite te skotove u SDSS-u „Možda i na predsjednikovom domjenku?“ -------- Sigurno je to mjesto gdje je i takvih bilo. Ali je i pitanje sto radi Bajic ili bolje receno zbog cega on progoni Hrvatske branitelje, zbog cega on hapsi „Pume“ i „Gromove“, a cetnicki zlocinci mu se secu pred nosom? Ali on to radi s uvjerenjem, da nije strasno ako su Srbi pobili „par Hrvata“. Jer da nema takvo stajaliste, nebi ga tamo davne 2000 izdajica Mesic i Racan instalirali za tuzioca. A naivni HDZ, a pogotovo gdja. Kosor su se onda poceli ophoditi s tom figurom po evropskim normama i dali mu absolutnu autonomiju. Da su tuzilastvo i sudstvo autonomni i neovisni je u redu, ali moraju prije toga proci kontrolu, da li te kriterije i zadovoljavaju. Jer Bajic nije niti neovisan niti autonom. On radi ono kaj mu Savo Strbac i razni Pusici, Teselicke, Cicki i Puhovski serviraju. I zato nije radi zlocina u Vocinu nitko optuzen niti kaznjen. Jer on nema vremena za cetnicke razbojnike , kad po nalogu njegovih nalogodavaca proganja Hrvatske branitelje.

AU
autoritet
23:47 17.01.2012.

Potražite te skotove u SDSS-u Možda i na predsjednikovom domjenku...

DU
Deleted user
08:07 18.01.2012.

banda komunisticka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije