Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalnost

Zločin u masliniku: Prijatelja izbo i zarezao 20-ak puta zbog duga

robert mežnarić (1)
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
1/6
30.12.2011.
u 02:00

Žrtva Dorijan Grubišić i ubojica Robert Mežnarić zajedno 
su išli u teretanu gdje su se družili i jačali mišiće. Prijateljstvo je puklo zbog droge

Šest dana nakon što je uza suhozid maslinika u zaseoku Strilčićima na otoku Krku, nedaleko od trajektnog pristaništa Valbiske, pronađen mrtav, izboden nožem, 32-godišnji Riječanin Dorijan Grubišić zvani Dodo, policija je pronašla njegova ubojicu.

Ubojica i žrtva bili dužni

Riječ je o čovjeku s kojim se inače družio i, kako kažu oni koji su obojicu poznavali, bliskom mu prijatelju Robertu Mežnariću (40) iz Rijeke. Zajedno su jačali mišiće u fitness-klubu, a bili su i suradnici u istom "poslu". Naime, i ubijeni Grubišić i Mežnarić policiji su poznati iz narkomiljea. Riječ je o osobama koje su se bavile preprodajom droge pa se najprije sumnjalo da su motiv obračuna bile nesuglasice zbog prodaje droge. No, neslužbeno se doznaje, utvrđeno je da je Mežnarić ubio Grubišića da se riješi dugovanja. Naime, ubijenom je dugovao 10 tisuća eura, a Grubišić je isti iznos, vjerojatno za drogu, dugovao drugoj osobi, s kojom se sastao na Krku da joj vrati novac. Računao je da će Mežnarić, jer mu je tako obećao, doći na Krk i vratiti mu novac. I došao je, i pod izlikom da idu prijatelju po novac odveo je Grubišića kroz maslinike do šumskog puta i ondje ga divljački izbo nožem.

Robert Mežnarić uhićen je u srijedu navečer u stanu na Pećinama u Rijeci u kojem se pritajio odmah nakon zločina. Navodno je u nekoliko dana promijenio više skrovišta, a inače je s obitelji živio na drugoj adresi. U policiji su jučer kazali da kriminalističko istraživanje još traje te da se provode pretrage i očevidi dodajući da će osumnjičeni 40-godišnjak nakon završetka obrade biti doveden pritvorskom nadzorniku.

Bivši bubnjar i bilder

Osumnjičenog Mežnarića znaju na riječkoj rock-sceni kao bivšeg bubnjara bendova Transmisia i Glasshopper, 90-ih je u inozemstvu snimio dvije ploče, ali je poznat i kao bilder koji se lani, u 39. godini, okušao i na natjecanjima. Na državnom prvenstvu osvojio je drugo mjesto, no Hrvatski bodybuilding savez nakon natjecanja suspendirao ga je na dvije godine jer je pobjegao s dopinške kontrole. Riječanin Enea Tonsa koji ga je u to doba trenirao nakon sezone 2010. više s njim nije surađivao jer Mežnarić nije više imao ambicija za natjecanja. No nastavio je trenirati, uvijek zajedno s prijateljem Grubišićem s kojim se, kažu u teretani, i privatno družio. No o njihovu odnosu izvan kluba ne znaju ništa. U teretani su se, kažu, sportski ponašali.

– Dodo je bio na treningu dva-tri dana prije nego što je ubijen, a Mežnarić je redovito dolazio sve do prije mjesec dana – kazao nam je jedan od članova koji je želio ostati anoniman. Kaže i da zna da osumnjičeni za ubojstvo ima ženu i troje djece, a priče da su i Grubišić i Mežnarić imali neke veze s drogom čule su se i u teretani, ali nitko se nije miješao u to niti ih ispitivao o tome jer se ondje treniralo, a drugih je razgovora i druženja izvan teretane bilo malo.

Nožem izbodenog Grubišića na cesti uza suhozid prošloga je četvrtka pronašao mještanin koji je obilazio svoj maslinik. Na trupu i vratu imao je dvadesetak ubodnih i reznih rana koje mu je zadao ubojica. Izdahnuo je kratko nakon ubojstva, tek sat prije nego što ga je u krvi pronašao Krčanin. Ubojica je u to vrijeme već bio u Rijeci, ali na mjestu ubojstva ostavio je tragove, čak i svoj automobil s tragovima krvi.

Komentara 11

Avatar billybull
billybull
04:35 30.12.2011.

ne znam je li to botno, ali obojica su bili istaknuti clanovi lokalnog hdz-a

HE
hellbani
05:49 30.12.2011.

dakle., u Hrvatskoj zivot vrijedi 10tak tisuca Eura... a ovi lopovi s vlade nas kradu svakodnevno tolke pare..

MP
mparac3
01:19 31.12.2011.

HDZ ce opet krasti, kad crveni odu s vlasti...... Zakonom bi trebalo zabraniti i jedne i druge (i tako su to dvije sestrinjske stranke).....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije