Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
4 puške i streljivo

Zlatko Marić tvrdi da ilegalno oružje ne pripada njemu, nego ocu

zlatko marić
Igor Kralj/PIXSELL
09.07.2012.
u 21:15

Zaštitari Sokol Marića ne bi trebali ostati bez posla jer Zlatko Marić nije nositelj licencije

Oružje koje je prilikom pretrage pronađeno kod Zlatka Marića, vlasnika zaštitarske tvrtke, nakon što je priveden zbog navodnih prijetnji odvjetniku Peri Lozici, kojem je prošli tjedan propucan auto na Šalati, navodno nije njegovo.

Arsenal oružja

Četiri automatske puške i 400 komada streljiva, neslužbeno doznajemo, prema Marićevim tvrdnjama, “zaostali” su ratni trofeji njegova oca.

Upitan zašto arsenal oružja nije u međuvremenu predao policiji koja, usput rečeno, redovito poziva građane da dragovoljno i bez sankcija predaju ilegalno oružje, pravdao se, neslužbeno doznajemo, da je to kanio učiniti, ali da je zbog poslovnih obveza u gužvi s vremenom.

>>Lozice i Marići s Kariba u ratu zbog ljubavnog trokuta

Kako bilo, zbog ubojitih sredstava pronađenih kod vlasnika jedne od najvećih zaštitarskih tvrtki u Hrvatskoj, već se počelo raspredati što će biti s Marićevom tvrtkom te hoće li i dalje moći obavljati zaštitarsku djelatnost. Marić je, naime, u svojoj tvrtki šef uprave, dakle nije nositelj zaštitarske licencije pa, kako stvari trenutačno stoje, zbog ilegalnog oružja pronađenog u njegovom domu ne bi trebao trpjeti i posao. Prema Zakonu o oružju, može biti kažnjen novčanom kaznom od 10.000 do 100.000 kuna ili onom od mjesec dana zatvora. Marić se inače trenutačno nalazi u Remetincu zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, a hoće li ga uskoro napustiti, znat će se sredinom tjedna.

Jamčevina 200.000 kuna

Naime, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je Mariću jamčevinu od 200.000 kuna, a sredinom tjedna izvanraspravno vijeće treba odlučiti može li Marić na slobodu pod uvjetom da uplati spomenutu jamčevinu. Inače, što se tiče svjedoka koje treba ispitati zbog navodnih Marićevih prijetnji odvjetniku, nema ih puno, samo njih četvero.

Komentara 52

NO
Novinar
20:03 10.07.2012.

Od cijele te afere ispada da su razgovarali 10 sekundi na mobitel i da je Lozica dužan za postavljene kamere Mariću. Pa da meni neko duguje novac za obavljen posao isto bi se poprilično uzrujao. Uostalom neplačanje usluga je temeljni problem gospodarstva i naše ekonomije. Ostalo sve spada u sferu trač rubrika i nema veze s kaznenim djelom.

FA
fanduk
21:23 09.07.2012.

oruzje nije neki rekvizit, zna se gdje se oruzje cuva osim ako nije ilegalno, a to ocito jeste, odgovara onaj u cijoj kucu bude pronadjeno................

IS
Istriano
23:32 09.07.2012.

Za Zlatka Marića znao sam iz medija i po prvi put sam ga vidio prije nekoliko godina u jednom poznatom pulskom restoranu. Bilo je lijepo proljetno vrijeme i pred restoranom njegov Ferrari, s registracijom ZG- Sokol i joše nekoliko Hyundai, službenih vozila tvrtke. Ono što me impresioniralo je da su oko ograde restorana, s vanjske strane vidio četvoricu zaštitara, u crnim odorama i naoružane. Kako sam jednog poznavao, pozdravio sam ga, ali on mi je samo namignuo i u pola glasa mi rekao; Ne miogu razgovarati, na terasi je glavni. Ja sam ga pozdravio i nastavio šetati bacivši pogled na terasu. Na terasi Marić i još neka dvojica ili trojica tipova jedu za stolom. Pomislio sam o sebi, pa čega se taj boji da se ovako okružio zaštitarima ?!? U tom su restoranu jeli su mnogi, a i spavali u hotelu, čak i svjetske face, ali nikad, baš nikada nisam vidio toliki broj pripadnika osiguranja. Ne znam je li on tako važan, ali prije bih rekao da se pravi važan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije