Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kad će ljeto?

Zima se vratila: Na Biokovu nanosi snijega od pola metra!

snijeg na autocesti (1)
Marko Prpic/PIXSELL
Autori: IČ/VLM, irk/VLM
26.05.2013.
u 08:29

Najviše snijega palo je na Biokovu. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri prosječna visina snijega iznosi 10 cm, a nanosi su do pola metra.

Najavljeni hladni val donio je znatno niže temperature zraka nego su uobičajene na kraju klimatološkog proljeća. Najniža temperatura zraka u zemlji jutros je izmjerena na Crometeo mjernoj postaji na Svetom Juri na Biokovu. Rano jutros tamo je izmjereno -3°C, prenosi Crometeo. Na Zavižanu je temperatura padala na -2°C, a do nule se spustila u Delnicama i Pargu. Hladno je bilo i u Dalmatinskoj zagori i zaleđu Istre. U ostatku Hrvatske minimalne temperature su bile od 7 do najtoplijih 13°C na krajnjem jugu Hrvatske.

Snijeg je tijekom noći pao u velikom dijelu Gorskog kotara i Like, a ponegdje se spustio na samo 500 metara nadmorske visine. Snijeg je kroz Gorski kotar zabijelio i dio autoceste gdje su rano jutros vladali pravi zimski uvjeti. U Crnom Lugu jutros je izmjereno 2, a na Zavižanu 20cm snijega, prenosi Crometeo.

Neobično hladno vrijeme za dio godine pogodilo je i Dalmaciju. Pod debelim snježnim pokrivačem jutros su osvanule planine Dinara, Kamešnica i Svilaja. Snijeg je padao do oko 1000 metara nadmorske visine.

 Najviše snijega palo je na Biokovu. Na najvišem biokovskom vrhu Svetom Juri prosječna visina snijega iznosi 10cm, a nanosi su do pola metra.

Prema podacima DHMZ-a, očekuje se da će se najviša dnevna temperatura danas kretati između 11 i 16 stupnjeva, dok će na Jadranu biti i malo viša. Bit će promjenljivo do pretežno oblačno, mjestimice će padati kiša, a lokalno je moguć pljusak s grmljavinom. 

>>Imate li kakve fotografije šaljite nam na mail dojavi@vecernji.net

>> Velika mogućnost hladnog ljeta u Hrvatskoj!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije