Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skromna heroina

Žena u crvenom ne želi biti simbol pobune

neredi u turskoj (1)
Reuters/PIXSELL
06.06.2013.
u 19:45

Djevojka koja je postala simbol nove turske revolucije odbija svaku pomisao da je po nečemu posebna

Studentica Ceyda Sungur, jedna od prvih prosvjednica u istanbulskom parku Gezi, čija je fotografija, snimljena kad ju je policajac prskao suzavcem dok je ona mirno stajala ispred policijskog kordona, postala simbol nove turske revolucije, odbija svaku pomisao da je po nečemu posebna.

– Kao što su mene zalili suzavcem, tako su zalili i stotine drugih prosvjednika. Svi smo mi isti u ovoj borbi – kaže Ceyda koja je i sada na barikadama, ali ne želi biti simbol turske revolucije.

>>Represija u Turskoj: I Erdoğanovi ljudi napali buntovnike

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije