Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SURADNJA SUPARNIKA

Željko Sabo u srijedu postaje predsjednik Gradskog vijeća Vukovara?

Foto: Kolaž/Pixsell
1/3
15.06.2021.
u 15:49

Odmah poslije prvog kruga izbora počelo se u Vukovaru razgovarati tko će biti deseta ruka Ivana Penave

Poslije iznimno zanimljivih lokalnih izbora za srijedu je najavljeno održavanje dugo očekivane sjednice Gradskog vijeća Vukovara kada će se vidjeti tko će imati većinu u Gradskom vijeću ali i tko će biti novi predsjednik Gradskog vijeća Vukovara.

Podsjećamo kako je u drugom krugu lokalnih izbora Ivan Penava pobijedio kandidata HDZ-a Nikolu Mažara. Međutim, još zanimljivija događanja očekuju se u Gradskom vijeću gdje je koalicija Nezavisna lista Ivan Penava i Hrvatska konzervativna stranka osvojila 9 vijećničkih mjesta od ukupno 19 članova vijeća. HDZ je osvojio 5 vijećničkih mjesta, a u Gradskom vijeću Vukovara participirati će još SDSS (2) te sa po jednim vijećnikom biti će HNS, DSS i Željko Sabo

Odmah poslije prvog kruga izbora počelo se u Vukovaru razgovarati tko će biti deseta ruka Ivana Penave. Kako nam je neslužbeno prenijeto, razgovori su obavljani sa svima koji su ušli u vijeće. Govoreći o najavama sutrašnje sjednice Gradskog vijeća neki od izabranih članova kažu kako su glavne dvije „mete“ Ivana Penave bili Nenad Bučko (HNS) i Željko Sabo (SDP). Iako još uvijek ništa nije potvrđeno, deseta ruka Ivana Penave za tanku većinu u Gradskom vijeću biti će ruka Željka Sabe koji će navodno biti izabran za novog predsjednika Gradskog vijeća Vukovara. Je li bilo razgovora o još nekim stvarima ostaje tek da se vidi.

Isto tako biti će više nego zanimljivo pratiti dalju „suradnju“ gradonačelnika Ivana Penave i predsjednika Gradskog vijeća Željka Sabe. Njih dvojica su se već tri puta sukobila na lokalnim izborima i do sada je rezultat 2:1 za Penavu.

Naime, na lokalnim izborima 2013. godine Sabo, tada kandidat SDP-a, u drugom krugu izbora pobijedio je Penavu koji je tada još bio član HDZ-a. Godinu dana kasnije održani su prijevremeni izbori kada je Penava, za nekih 180 glasova, pobijedio Sabu koju mu tada nije želio pružiti ruku i čestitati. Sabo je kasnije osuđen i završio u zatvoru dok je Penava nastavio vladati i na izborima 2017. godine premoćno pobijedio već u prvom krugu.

Njih dvojica sukobila su se i na lokalnim izborima 2021. godine kada Sabo, kao kandidat za gradonačelnika, nije uspio ući u drugi krug dok je njegova lista osvojila jedno mjesto u Gradskom vijeću. Tu ne možemo zaboraviti niti česte „otrovne strelice“ upućene s jedne ili s druge strane svih ovih godina.

Upravo radi svega toga ostaje da se vidi kako će u naredne četiri godine surađivati dva politička suparnika i dvije ključne osobe za funkcioniranje grada. Prema svim predviđanjima očekuju nas više nego zanimljive četiri godine.  

VIDEO Hrastić o zaštićenim najmoprimcima: Država štiti ljude koji su u Jugoslaviji nasilno ušli u naše stanove

Ključne riječi

Komentara 7

BA
balavander
16:27 15.06.2021.

Benava se razgolio, sada se vidi da je taj degenerik igrač levih

AN
AnusCroatica
19:38 16.06.2021.

Nakon četiri godine, može se konačno posvetiti svojoj ljubavi iz mladosti: nastavnik fiskulture…

VA
valerijan
23:05 15.06.2021.

Vukovar postaje grad slučaj, vratili smo ga u ratu, a gubimo ga u miru zbog izdajica koji obmanjuju narod sa domovinskim floskulama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije