Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
željko kerum:

Željko Kerum: Pričaju najgore laži! Split nije pred bankrotom!

'14.03.2011.,Split - Nastavak 19-te sjednice Gradskog vijeca. Gradonacelnik Zeljko Kerum Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL'
'Ivo Cagalj/PIXSELL'
23.09.2011.
u 20:56

Ne može gradonačelnik biti odgovoran što netko ne gradi, kaže Željko Kerum.

- Kao gradonačelniku Grada Splita dužnost mi je reagirati na najgore laži i tvrdnje da se grad nalazi pred bankrotom. Govoriti takve neistine neodgovorno je prema svim građanima Splita, a zlonamjerno prema vodstvu Grada i zaposlenicima gradske uprave, istaknuo je u priopćenju splitski gradonačelnik Željko Kerum komentirajući medijske napise da je Split pred bankrotom.

Ostatak prioćenja prenosimo u cijelosti:

Pitam se znaju li uopće oni koji se tako olako nabacuju pričama o bankrotu kakvu nesigurnost izazivaju kod svih koji su direktno ili indirektno vezani na gradski proračun, kakvu poruku šalju mogućim investitorima koji se, u okolnostima globalne gospodarske nesigurnosti, misle hoće li ulagati u projekte u Splitu i kako će reagirati banke koje bi trebale pratiti te projekte.

Nesporna je činjenica da Split s proračunom stoji bolje nego većina drugih gradova u Hrvatskoj. Tvrdim da Split nije pred bankrotom i to je pokazao polugodišnji izvještaj o prihodima i rashodima koji je jučer bio na Gradskom vijeću. Svatko tko zna čitati izvješće vidi da je Grad ove godine u prvih šest mjeseci uprihodio 331 milijun kuna, a lani u isto doba 324 milijuna kuna. Znači, ove godine za isto razdoblje uprihodili smo sedam milijuna kuna više. Svi stalni i redoviti prihodi pune se točno prema planu. Manji su prihodi od komunalnog doprinosa i prodaje imovine, ali oni se ostvaruju u pravilu u drugom dijelu godine.

Ne može gradonačelnik biti odgovoran što netko ne gradi, pogotovo u današnjoj situaciji, ali ističem da su sve gradske službe na raspolaganju investitorima, daju svoj maksimum i rade u interesu gradskog proračuna i grada Splita. To se, uostalom, vidjelo i na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća vezano uz izgradnju Mall of Split na Mejašima. Imam pokazatelje da će se do kraja godine uplatiti značajan iznos komunalnog doprinosa za projekte koji su već dobili garancije banke. To možda nekima ne odgovara i htjeli bi da sve propadne samo kako bi mogli pljuvati po meni.

Da sam i bio u mogućnosti sudjelovati na posljednjim sjednicama Gradskog vijeća, pojedinci bi opet, umjesto da se koncentriraju na točke koje smo im pripremili i koje su važne za Grad i naše građane, svaku raspravu sveli samo na raspravu o gradonačelniku, pljujući me i blateći, dirajući se i u moj privatni život kao i do sada.

Jedno je predizborna kampanja, ali sve ima svoje granice. Ne može se zbog kampanje nanositi ovakva šteta gradu pričajući najgore laži i neistine. Mogu ja otrpiti štošta, ali neka se zamisle što rade gradu i građanima svojim neodgovornim ponašanjem. Da su njima Split i njegovi stanovnici tako važni, onda bi se drukčije ponašali, a ne bi se služili podmetanjima.' , navodi se na kraju priopćenja koje je potpisao gradonačelnik Željko Kerum.

Ključne riječi

Komentara 23

OB
-obrisani-
00:46 24.09.2011.

Cicak kaze da je Kerum ratni profiter, pa ..

BK
bez.komentara
21:30 23.09.2011.

Jel to priopćenje Kerum pisao? E moji Splićani,žao mi vas je,što ste ovo tele birali?Normalno je da će kao privatnik funkcionirati uspješno,a kad je u pitanju državni/gradski novac to je neka druga priča.

OB
-obrisani-
22:43 23.09.2011.

Kerum je za vas sve ovdje genijalac..i covjek!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije