Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
referendumska inicijativa
Povratak na članak

Željka Markić želi ukinuti zajedničke stranačke liste


Traže preferencijsko glasovanje, a svaka stranka morala bi proći prag od 3%

Komentari 29

Avatar plimni_val
plimni_val
11:11 28.08.2014.

Treba ukinuti koaliranje prije izbora. Ako narod neku mizernu strančicu ne bira, takva ne treba ni biti u Saboru, a po logici koaliranja prije izbora, takva zauzima ne samo mandate već i ministarske pozicije (primjer HNS-a). Također treba uvesti biranje zastupnika isključivo po imenu i prezimenu, na taj način će zastupnici ovisiti o narodu koji bira, a ne o stranačkim listama na koje dolaze ulizivanju kod stranačkog šefa.

VL
QW
qwertz
11:41 28.08.2014.

Ovo stvarno trebamo svi potpisati. Nema goreg nego kad zaokružim jednu stranku no zbog koalicije mi se natrpaju još x nekih bezveznih za koje ne bih ni u snu glasao... A o "glasam za stranku, a on mi ubaci još pet svojih kolega *nakon* izbora za koje mi ne pada na pamet da ih podržavam...", o tome bolje da ne pričam.

VL
DU
Deleted user
11:25 28.08.2014.

potpisujem svaki dio ovog markićinog prijedloga!

VL
Avatar plimni_val
plimni_val
11:18 28.08.2014.

GONG bi trebalo ukinuti jer nije ono čime se predstavlja. Nisu nezavisni, nisu nepristrani. Alat su u rukama tzv. "ljevičara", Soroševo "civilno društvo" za provođenje "detuđmanizacije". Udruga "U ime obitelji" s GONG-om nema ništa zajedničko, može se poklopiti slična inicijativa kao u ovom slučaju, ali GONG nema kapaciteta skupiti potpise za referendum, a udruga "U ime obitelji" ima. Bitno je što udruga "U ime obitelji" odmah želi izbore po imenu i prezimenu, a GONG bi još jedan mandat Kukurikavcima pa onda "dogovorit ćemo se".

VL
NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
10:38 28.08.2014.

Stranke su jako onoliko koliko imaju jake pojedince, dovoljno odgovorne i kompetentne da se bave politikom. Kao što smo do sada vidjeli kriterij za ulazak u Sabor ili, još gore, izbora za ministra ili predsjednika Republike bio je samo "bliskost sa stranačkom vrhuškom". Ništa više neće biti isto - i zato sam ZA!

VL
Avatar kriticko_razmisli
kriticko_razmisli
12:19 28.08.2014.

Čekaju se dežurni dušebrižnici za "demokraciju" da zabrane i izvrijeđaju drugo mišljenje...onako fino demokratski kao u 70im!

VL
DU
Deleted user
18:42 28.08.2014.

Odlična inicijativa, bez obzira tko stoji iza nje. Pitanje je svršeno formulirano i nema dvojbe da će proći na referendumu. Ne sumnjam u dobre namjere Željke Markić, ali s notornim GONG-om ne bih niti razmišljao o bilo kavoj suradnji. Željka je pozitivna osoba!

VL
LU
lukabulic
22:11 06.09.2014.

zašto se nebi moglo dogoditi da svi izaberemo samo tri kandidata za sabor ne znajući to da baš svima su najbolji -i imamo sabor od tri čovijeka najbolja trenutno- dosdta nam je tri čovijeka i previše - čovijeka i previše -

VL
Avatar airbizz
airbizz
19:14 28.08.2014.

pogrešan naslov članka.broj potpisnika inicijative za referendum će pokazati koliko građana želi vrstu glasanja navedenu u tekstu.

VL
SC
sc0rpion
13:19 28.08.2014.

ovo podržavam i dodajem :pravo glasa da imaju samo državljani RH koji imaju prebivalište u RH i da žive u RH , ne da migriraju prema potrebi, svi koji imaju dvojno državljanstvo neka se odluće za jedno , a ne da netko na čiju ekzistenciju izbori u RH nemaju nikakav utjecaj odlučuju o mojoj sudbini i sidbini moje djece

VL
LA
Latz
15:24 28.08.2014.

Da Markićki tu nije najbitnije smanjivanje izbornog praga (što samo po sebi nema veze s razumom jer je ionako prenizak) samo kako bi njena opcija mogla uopće sjesti u sabor smjer bi bio dobar. Ovako samo imamo taj očiti motiv i nedorađeni prijedlog koji u konačnici donosi isključivo kozmetičke, a ne potrebne, temeljite izmjene izbornog zakona. Koaliranje prije izbora bi postalo u potpunosti nebitna stavka da se donese propis da neovisno o koalicijama svaka stranka mora ZASEBNO priječi izborni prag jer inače ne može sjediti u saboru neovisno o ikakvom koaliranju. Problem riješen. Samo što bi tad npr. i HNS, HSS, HDSSB i ini strepili za fotelje pa je vjerojatnost da to prođe jednaka onoj da Hrvatska ima prva u svijetu misiju na Mars.

VL
DU
Deleted user
10:57 28.08.2014.

tako to željka vidi

VL
Avatar žič
žič
10:51 28.08.2014.

gospoja su u pravu,i ja sam za,a po drugoj strani gledano to je gospoji jedini način da se dokopa sabora...

VL
1A
1A
11:14 28.08.2014.

Cini mi se da je na slici u clanku mozda Mama Zeljke Markic. Zeljka Markic je rodjena 1964. g, ova zenska osoba na slici ima najmanje 15-tak godina vise.

VL
AL
Albert
11:41 28.08.2014.

Opajdara pokušava na mala vrata uletjeti u Sabor i osigurati sigurno uhljebljenje kako za sebe tako i za svoje kompanjone iz kojekakvih građansko vjerskih sekti tipa Grozd, u ime ovoga, u ime onoga i slično. Vjerujem da će građani RH prepoznati sve podvale i smicalice ove beskrupulozne prefrigane žene i njene ekipe kojima je samo do lagodnog života , i zato pokušavaju raznim smicalicama osigurati sebi dobre pozicije u političkom životu kako bi i dalje mogli razvijati svoje unosne mutne poslove u kojima je maksimalno zastupljena i Katolička crkva !!!...

VL
HR
hrxxx111
12:00 28.08.2014.

ne treba mijenjati nista, ovako je sasvim dobro. Treba samo provoditi zakone, posebno onaj kazneni o prevarama pa nek paze sto obecavaju prije izbora.

VL
OG
Oger
11:07 28.08.2014.

Nije dugo da je Markicka trazila da se GONG ukine. A cujte je sada! Po tome se vidi kako bi ona birala sposobne, a ne podobne.

VL
SV
sveznamdrugi
11:06 28.08.2014.

Čujem da Željka radi u koordinaciji s Pantovčakom i GONGOM, pametnom dosta

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.