Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vukovarka u plavom kaputiću

Željka Jurić rodila kćer Maju: Želim joj da bude sretna

Željka Jurić
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/2
30.11.2009.
u 22:00

Iako je termin za porođaj bio dva dana nakon 20. obljetnice vukovarske tragedije, prijatelji su navijali da se to dogodi 18.

– Želim svojoj kćeri samo da bude sretna u životu i da nikad ne mora proživljavati one strahote i vidjeti slike koje sam ja morala vidjeti 1991. godine – kaže “vukovarska djevojčica uplakana lica u plavom kaputiću” Željka Jurić, koja je u nedjelju u vukovarskoj bolnici rodila kćer Maju.

Željka, hrvatskoj javnosti poznata sa slike iz kolone napaćenih Vukovaraca koji su 18. studenoga 1991. godine napuštali svoj razoreni grad, kaže da svojoj Maji ne misli nikada uvjetovati bilo što ni određivati čime da se bavi u budućnosti.

Slika šestogodišnje Željke otprije 20 godina obišla je svijet kao simbol stradanja Vukovara, a mlada žena dva dana nakon okrugle obljetnice pada rodnoga grada imala je termin poroda. Svi njezini i prijatelji supruga Luke Mitrovića, koji je 70-postotni ratni vojni invalid, bili su sigurni da će roditi upravo 18. studenoga, na dan kad je prije 20. godina napuštala svoj grad u plavom kaputiću.

– Na obljetnicu sam imala stotine poziva jer su svi očekivali da ću tad roditi. Međutim, Maja je odlučila još malo pričekati te je na svijet došla u nedjelju 29. studenoga oko 8.30 sati – kaže Željka. Dodaje da je porod prošao brzo i bez problema.Maja je na svijet došla teška 3220 grama i duga 50 centimetara. Zadnjih dana trudnoće Željka je imala gripu zbog koje je danima imala temperaturu do 38,8 Celzijevih stupnjeva.

U međuvremenu je ozdravila i rodila malenu Maju, kojoj je dala ime po svojoj najboljoj prijateljici iz vremena provedenoga u progonstvu u Zagrebu – Maji Kranjec. Prijateljica ne zna da je Željka rodila i da je njezina kći dobila ime po njoj.

– Ime sam ja birala. Znala sam da će biti curica, no to nisam nikome htjela reći. Za svaki smo slučaj odabrali i ime za dečka. Da se kojim slučajem rodio sin, zvao bi se Ivica – kaže Željka dok miluje malenu Maju, za koju kaže da je izvrsna beba. Spava puno i već je velika mamina maza.

Ključne riječi

Komentara 5

DA
daracvukovarac
01:01 02.12.2009.

čestitam

LU
lužnjak
01:57 01.12.2009.

\"\"\"SVAKO DOBRO!\"\"\" Još mnogo sinova.

Avatar kulenova seka
kulenova seka
08:35 01.12.2009.

... pridružujem se čestitkama,zaslužila je sreću....i jedan ispravak...nije bila 20.-ta godišnjica nego 18.-ta... !!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije