Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi zakon

Evo koliko će cigarete i alkohol poskupjeti

Foto: Krunoslav Petric/PIXSELL
05.10.2018.
u 13:29

Sve bi to trebalo donijeti oko dvije milijarde novih prihoda u zdravstveni proračun te bi sustav na godišnjoj razini raspolagao s gotovo 25 milijardi kuna

Novi zakon o obveznom zdravstvenom osiguranju uskoro bi mogao pokucati na vrata, a zakonom se predlaže uvođenje novih prihoda od maloprodaje cigareta, kao i žestokih pića.

Kako piše Jutarnji list cigarete i alkohol bi poskupjeli oko 50 posto, a izdvajanje iz premija obveznog osiguranja automobila iznosilo bi 7 umjesto 4 posto. Najviši iznos participacija bio bi za one koji ne plaćaju dopunsko i to 4.000 kn umjesto sadašnjih 2.000 kn.

Sve bi to trebalo donijeti oko dvije milijarde novih prihoda u zdravstveni proračun te bi sustav na godišnjoj razini raspolagao s gotovo 25 milijardi kuna, što bi prema ministrovim riječima 'stabiliziralo zdravstvo i spriječilo nove gubitke'.

Ako ste planirali prestati pušiti ovo vam je savršen trenutak ako ne planirate izdvajati više od 30 kn za cigarete.

>> Pogledajte “okršaj” Plenkovića i Marasa u Saboru

Komentara 20

DU
Deleted user
14:01 05.10.2018.

i onda netko kaze da pusenje i alkoholiziranje nije dobro za drustvo. pa spasava nam zdravstveni sustav

VI
virtual1
14:36 05.10.2018.

cigare i alkohol su sve što je ovom napaćenom društvu ostalo. Drugo ništa ni nemamo.

BA
bakulušić
13:58 05.10.2018.

Više štete zdravlju ljudi nanesu tri Pupovčeve i Vrdoljakove izjave nego tisuće cigareta. Još jedan promašaj vladajuće partizanske i komunističke djece. Oni su možda na travi pa ne će osjetiti poskupljenje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije