Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rat spinova

Želi li vrh HDZ-a isključiti Hebranga ili je to podmetanje?

'14.12.2011., Trg svetog Marka, Zagreb - Sabor RH, Andrija Hebrang. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
14.02.2012.
u 18:07

Stegovni postupak postoji, ali Šeks i Kosor neće Hebranga isključiti iz HDZ-a

Andrija Hebrang je jedan od glavnih oponenata aktualnom stranačkom vrhu HDZ-a pa se brzo probila informacija da je stranački vrh pronašao način kako ga isključiti iz stranke! Navodno tu mogućnost temelje na stegovnom postupku jer je u srpnju 2011., nakon iznenadne smrti Đure Brodarca u zatvoru, Hebrang u knjizi žalosti oštro napisao: “Tvoja smrt pokazuje da ova zemlja koju smo zajedno stvarali ide pogrešnim smjerom”.

Vladimir Šeks tada je rekao da je ta Hebrangova izjava “štetna i nedopustiva, o tome ćemo raspravljati na stranačkim tijelima”.

– Prvi glas – kaže Hebrang na informaciju da mu spremaju isključenje. Osim toga, dodaje, to je i nemoguće jer je on potpredsjednik stranke. Trebao bi takvu odluku donijeti Visoki časni sud stranke, a ne vodstvo. No, Hebrang jest prijavljen sudu časti.

– Postupak protiv mene zatražio je V. Šeks i to zbog moje izjave u knjigu žalosti Đ. Brodarca. Tada je Šeks tražio stegovni postupak protiv mene, no prošlo je oko pet mjeseci i to nije nikada bilo na dnevnom redu. Je li sada, ne znam – kaže Hebrang.

Kako doznajemo od nekih članova Predsjedništva stranke, tada je Hebrangova izjava izazvala bijes Šeksa i Jadranke Kosor pa se razmišljalo da se Hebranga čim prije makne iz stranke. No, strasti su se ipak stišale. Izvori bliski predsjednici stranke kažu, pak da je cijela konstrukcija priče o Hebrangu “čista laž i priča ispod svake razine”. U aktualnom vrhu stranke plasiranje ovakvih neistina tumače kao nastavak prljavog rata u cilju da se spinovima prikažu nedemokratima. Hebranga, stječe se dojam ne kane isključiti zbog izjave iz srpnja.

Komentara 50

DU
Deleted user
20:07 14.02.2012.

HDZ njeguje demokratski centalizam,na celu s Jadrankom Kosor. Sve je to drugarica naucila,upisom u SKJ 1972 god,kad su svi zatvori bili puni hrvatskih domoljuba tz.MASPOK-a.Kad se 1990 godine HDZ registrirao kao politicka stranka drugarica Kosor je bila u Pokretu za Jugoslaviju.I sto se moze ocekivati od takve osobe,pogotovo kad kaze: Necu dozvoliti da Hrvatska pocrveni.

OB
-obrisani-
20:07 14.02.2012.

kaj ovaj nije otišao jedno 15 puta u mirovinu?

AN
Antidominium
21:52 14.02.2012.

Molim vas primite Sanadera i Pašalića u stranku! To je za druge najbolje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije