Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Želi li se Hrvatska uopće suočiti sa svojom udbaškom prošlošću?

Što ima loše u tome da javnost napokon sazna tko je nekoć radio za Udbu? Moglo bi se napokon saznati koji su se političari, novinari, fakultetski profesori, biskupi i akademici nekoć bavili nečasnim poslovima

Komentari 1

MA
Malenkost
11:45 25.08.2017.

Arhive treba otvoriti po uzoru Gauck-Behörde ovdje u Njemackoj. Svatko ima pravo uvida u "svoje Papire". Sve treba digitalizirati i svatko tko je spomenut moze se napraviti dosje za svako ime, tako da se vidi tko, koga i zasto, imenana se ne skrivaju. U Njemackoj su ljudi koji su planirali bjeg iz DDR otkrili da su ih odali najbliznji. HR je posebni Problem. Strahovati je da su masovnije nego sto se sluti, Svecenici, Biskupi i eto po Josipovicu i jedan Kardinal bili "Udbasi". Zato Crkva i Jet dala potporu za Nelustraciju skrivajuci se pod izreku " nek dode do sveopce pomirbe medu Hrvatima". Ustvari skriva do dansanjeg dana svoja "Zlodijela" za Koje mi ne smijemo znati, kao i Tudman. Zbog Toga zaboravi da ce doci do Lustracije-Josipovic dobro zna koliko duboko je Crkva ugazila u izdaju svohih Nacela i svog Naroda pa se i smijucka kad se spomeni mogucnost Lustracije. Ustvari Crkva stiti Udbase jer je i sma eto indirektno sudjelovala u smakunucima, ili planiranjima smaknuca, uhodila, namamila zrtve itd. U Tom Grmu lezi zec. Zato nece biti nikada Lustracije. Ostalo su samo Brbljanja. Moj Otac je vjerovao u Lustraciju. Rekoh mu da se vara. Umro je razocaran.Shvatiti dokle su u Udbu uvuceni oni od kojih smo ocekivali moralnu potporu, jest totalno porazavajuce. HR jest nastavak YU a Franjo T. i Crkva su izigrali sve "Domoljube". Strava.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.