Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STOP CAJKAMA

Zelene beretke ne daju nastupati srpskim pjevačima u Sarajevu

milica pavlović
Facebook
21.08.2013.
u 13:23

Glazbena manifestacija oštro posvađala predstavnike televizijskih kuća, 
a sve kulminiralo istupom bošnjačkog udruženja koje je pokazalo nacionalnu netolerantnost

Predstavnici bošnjačkog ratnog udruženja organizatora otpora “Bosnae - Zelene beretke” zatražili su zabranu održavanja glazbene manifestacije ‘Oskar – Zlatna kruna’ koju organizira glazbenik Nazif Gljiva protiveći se dolasku srpskih cajki u Skenderiju 19. rujna.

Srbija, BiH, Crna Gora...

U objašnjenju protivljenju održavanja ove manifestacije čije je finale dodjela nagrada se jasno ukazuje kako je stvarni razlog za to dolazak glazbenika iz Srbije.

“Netko u ovoj državi mora reći dosta. Ne bi nas čudilo da se na toj manifestaciji pojavi i sam kralj Karađorđe i uruči priznanja za one koji su podržavali i podržavaju režim Slobodana Miloševića i četničku agresiju na BiH”, navodi se o u oštro napisanom priopćenju.

U Skenderiji bi 19. rujna trebali pjevati Halid Bešlić, Hanka Paldum, Enes Begović, Elvira Rahić, Nihad Alibegović, Neno Murić, Adil Maksutović, Darko Lazić, Milica Pavlović, Amar Jašarspahić Gile, Rada Manojlović, Goca Božinovska i drugi na dodjeli “bh. glazbenog Oskara”, koju organizira Nazif Gljiva. Očekuje se dolazak glazbenika iz BiH, Srbije, Crne Gore… Zelene beretke najavljuju međutim da će stati u obranu bh. kulture i neće dopustiti da se održi spomenuta manifestacija.

- Ovo je i poziv svim nadležnim tijelima da stave zabranu održavanja ove manifestacije, kao što su to učinili s nastupima Marka Perkovića Thompsona. Moraju biti svjesni da ako dopuste da se održi manifestacija, pobijedit će srpski šund, kič i primitivizam - navele su Zelene beretke koje se protive i točenju alkohola za vrijeme održavanja koncerata. Po njima, održavanje ovoga koncerta i dodjela nagrada predstavlja nastavak agresije koja je započela 1992. godine, a traje i danas.

Od federalnog ministra kulture i sporta Salmira Kaplana, županijskog ministra kulture i sporta Ivice Šarića, gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića i Agencije za autorska prava “Amus” očekuju da se što hitnije oglase o ovom problemu zaborava bliske prošlosti.

Istodobno, Nazif Gljiva, koji je organizator manifestacije, ističe da je ovaj istup Zelenih beretki glupost.

TV Hayat

“Iza svega stoji televizija Hayat i imperija Švrakići koji koriste udruženje “Bosnae - Zelene beretke” za osobni profit i za stvaranje pometnje i kaosa u zemlji, ali i regiji. Zaboravljaju da je ovo zemlja tri konstitutivna naroda i da smo pred vratima Europske unije i da svi trebamo jedni drugima pomagati. Glavni razlog je što je Hayat i “Hayat Production” dobio manje priznanja od Pinka i Granda i što oni nisu medijski pokrovitelji manifestacije “Oskar - Zlatna kruna”, rekao je Gljiva.

>> Istražili, snimili i doživjeli strasti narodnjačke subkulture

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije