Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 143
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUKE PO POS-U U VARAŽDINU

Žele raskinuti ugovore o kupnji POS stanova i kupiti stanove na tržištu

pos
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
25.11.2013.
u 17:15

Nedavno je rok za dovršetak zgrade B1 u POS naselju Vilka Novaka pomaknut ponovno - i to po četvrti put. Kupci ne mogu više izdržati teret kredita i žele "van" iz POS-a

Dvadesetak kupaca prošli tjedan je sa zakašnjenjem od gotovo godinu dana uselilo u stanove u POS naselju u zgradu A1, u ulici Vilka Novaka, no njih 17 i dalje čeka svoj stan. Stan koji su kupili i za koji otplaćuju kredite više od dvije godine, a neki uz to plaćaju i podstanarski stan. Mnogi su zato egzistencijalno su na rubu, a nedavno je rok za dovršetak zgrade B1 u kojoj su kupili stan pomaknut ponovno - i to po četvrti put.

Izgubili povjerenje

Podsjetimo, njihovi su stanovi trebali biti useljivi 30. siječnja ove godine, no nekoliko tjedana prije obaviješteni su da se rok za useljenje pomiče za nekoliko mjeseci. I tako već u nekoliko navrata.

- Prema posljednjem obećanju rok za dovršetak naše zgrade je 30. svibnja iduće godine, no mi u to ne vjerujemo, jer je zgrada u takvom stanju da će je biti nemoguće dovršiti u to vrijeme - kazao je jučer predsjednik udruge POS Varaždin, Tomica Drvar Trtinjak.Dodao je kako prema informacijama koje imaju u udruzi, u zgradi B1 od 56 stanova prodano svega njih 14, te će se preme riječima gradonačelnika za tih 14 kupaca graditi objekt.

Habuš otišao

- U to ne vjerujem i zato planiram raskinuti ugovor i kupiti stan u Marlexovoj zgradi koja će uskoro biti dovršena. Istu stvar, kaže, planiraju i ostali kupci koje je danas poslijepodne u gradskoj vijećnici primio varaždinski gradonačelnik Goran Habuš zajedno sa predstavnicima Javne ustanove Gradski stanovi. Sastanak nije dugo trajao, jer je Habuš zbog dolaska predsjednika Ive Josipovića morao otići.

- S time je pokazao koliko mu je stalo do nas i naših problema - komentirao je jedan od kupaca.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije