Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bolovanje

Zdravstveni kartoni ministara: Od čega boluje vlast u Hrvatskoj

ostojic, komadina, mimica (1)
Foto: PIXSELL
1/6
30.03.2012.
u 22:00

Mimica je završio na bolovanju od čak tri tjedna, a na bolovanje su morali i Ranko Ostojić i Komadina. Jedino premijer Milanović unatoč problemu s glasom nije otišao na bolovanje.

"Sinoć su me operirali na Rebru... Sâm sam kriv, odgađao sam odlazak doktoru radi obveza, a ovako sam napravio puno gore", poručio je putem društvene mreže ministar policije Ranko Ostojić proširivši vijest o manjem kirurškom zahvatu kojem je podvrgnut.

Žilavi Dalmatinac našalio se na svoj račun s hospitalizacijom koju nitko nije ni slutio, tim više što je samo nekoliko sati prije toga davao izjave na Markovu trgu.

Nije mu puknuo čir

Budući da je riječ o manjem zahvatu, Ostojićev povratak u MUP i Vladu očekuje se već idući tjedan.

Ostojić je četvrti član Vlade koji je - ubrojimo li i premijera Zorana Milanovića koji je bio ostao bez glasa - imao zdravstvenih teškoća u prvih stotinu dana intenzivnog rada u Banskim dvorima.

I dok su se Milanovićeve jednodnevne tegobe s grlom pokazale prolaznima, čak su dvojica ministara hospitalizirana.

Neven Mimica i Zlatko Komadina u bolnicama su se našli u isto vrijeme. Mimica je 18. veljače zbog dijagnosticirane upale pluća stavljen na terapiju antibioticima, no kako je došlo do - objavljeno je tada iz Vlade - blažih komplikacija, primljen je u bolnicu Jordanovac.

U bolnici se uskoro našao i njegov kolega Komadina koji je preseljenjem u Zagreb preuzeo stresniji posao koji ga je iscrpljivao i više no što je to njegov organizam mogao podnijeti.

Nekadašnji primorsko-goranski župan koji je slovio za radoholičara i veseljaka omiljenog u društvu, zanemario je zdravlje, a nevolje su počele potkraj prošle godine kada je vidno smršavio te je 21. veljače, nakon intenzivnog radnog dana, zbog bolova u želucu odvezen u KB Zagreb, i to na odjel gastroenterologije kod svoga kolege Rajka Ostojića.

Trebao se na posao vratiti za nekoliko dana, no upravo je ministar zdravlja Ostojić odlučio da Komadina ostane na Rebru još koji dan.

Nije mu, kako se nagađalo, puknuo čir na dvanaesniku, no dijagnosticirana mu je ulkusna bolest i kroničan stres te je poslan na kućnu njegu. Osim ulkusa (čira) pogoršalo mu se ionako loše stanje s tri glavne žile oko srca.

Kako je podvrgnut sistematskom pregledu, otkriveno mu je i napuknuće meniska desnog koljena te mu preporučeno mirovanje.

Predsjednikova ozljeda

S koljenom - lijevim - duže je vrijeme, zbog sportske ozljede, problema imao i predsjednik Ivo Josipović. Operiran je potkraj studenoga u bolnici Akromion. Josipović je za operaciju imao uputnicu, iako je riječ o privatnoj bolnici, a operirao ga je prof. dr. sc. Miroslav Hašpl.  Riječ je o artroskopskom zahvatu kojim je uklonjen oštećeni dio unutarnjeg meniskusa koljena te je isti dan pušten na kućnu njegu.

Komentara 64

DU
Deleted user
22:07 30.03.2012.

Naravno ne po istom principu. To sam zaboravio napomenuti.

VL
.
22:09 30.03.2012.

Zdravstveni kartoni ministara: Od čega boluje vlast u Hrvatskoj --------------- Osim povremeno od tjelesnih boli, svi do jednoga su kandidati za zatvorene odjele u Jankomiru !

DU
Deleted user
22:03 30.03.2012.

Loša vam je karma drugovi. Sve se vraća suprotno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije