Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Intervju

Zdravko Pevec: "Žrtvovani smo, nisu nam oprostili uspjeh"

'03.12.2009., Bjelovar - Slucaj Pevec, Zdravko Pevec nakon bjesomucne potrage za njim, uskrsnuo u Bjelovaru, pri cemu su mu oba mobitela neprestano zvonila Photo: Damir Spehar/PIXSELL'
'Damir Spehar/PIXSELL'
11.01.2011.
u 20:16

Sa zatvorenicima nije kontaktirao, osim s jednim mladićem koji mu je bio svojevrsni zaštitnik

Nakon četiri tjedna provedena na slobodi, u tišini i miru obiteljskog imanja u Donjim Mostima, selu 15-ak kilometara udaljenom od Bjelovara, posrnuli poduzetnik Zdravko Pevec pristao je na razgovor za naš list. Opisao nam je svoj boravak u zatvoru te kako ga je to podsjetilo na sudbinu njegova djeda i djeda njegove žene Višnje, koji su također završili u zatvoru prije 65 godina.

– Onaj tko je spreman ubiti ili ukrasti, taj je spreman i za zatvor, no mi, koji smo pošteno stvarali i gradili, mi ni u snu nismo bili spremni na zatvorski život i zato nam je to tako teško palo – rekao je Pevec u intervjuu i dodao da sa zatvorenicima nije kontaktirao, osim s jednim mladićem koji mu je bio svojevrsni zaštitnik.

Među svoje pogreške ubraja to što je bio previše eksponiran, zbog čega je, kako kaže, nekima bio trn u oku. Zbog toga što se "u Hrvatskoj oprašta sve osim uspjeha", Pevec tvrdi da su on i njegova tvrtka bili žrtvovani. Priča o tome kako su ga reketarili te kako je otkrio tko su mu pravi prijatelji.

– Za mene su danas najveće bogatstvo zdravlje, sloboda i obitelj. Prije šest i pol mjeseci nisam znao koliku vrijednost ima sloboda. Čovjek jednostavno ne može biti sretan ako nije slobodan, a to ne može osjetiti sve dok ne izgubi slobodu – kaže Pevec.

...Cijeli intervju sa Zdravkom Pevecom pročitajte u današnjem izdanju Večernjeg lista...

Ključne riječi

Komentara 61

LO
lojtra
22:20 11.01.2011.

Ako smo dovedeni do toga da nam život sliči na kocku, ja bih na Peveca otkockao da bude predsjednik države. Lako je kockati ako nemaš što za izgubiti. Istina, ja imam za izgubiti Josipovića, Kosorovu & co. Ali svejedno bih kockao!

LE
lebar
00:23 12.01.2011.

mafija je temelj nasega drustva..,od politike,crkve,obrazovanja,medija.........cemu se cudite??

MM
Mladen Miletić
00:40 12.01.2011.

Zdravko Pevec: \"Žrtvovani smo, nisu nam oprostili uspjeh\" Naravno ni mali ni veliki nezna se tko je bolesniji u balkaniji... Veliki znaju da moraju čistiti teren za EU a da Hrvat bude konkurencija nekima to se neče dogoditi zato postoji ZAKON !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije