Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najavljena žalba

Zdravko Mamić pušten na slobodu!

Zdravko Mamić (1)
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/9
Autori: Sonja Hoffman, i.kri/VLM
16.03.2013.
u 19:32

- Zovi svaki put kad trebaš - rekla mu je Izabela Kraus te su zagrljeni otišli do kafića. Zanimljivo je da je Kraus nakon što ju je netko nazvao, počela plesati s mobitelom te je došla do novinarki i tiho rekla "da će biti pušten".

Sutkinja istrage Županijskog suda Ljiljanka Maletić pustila je na slobodu izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića te će se braniti sa slobode.

Općinsko državno odvjetništvo U Zagrebu na svojim stranicama najavilo je da će se žaliti na odluku zagrebačkog županijskog suda zbog odbijanja određivanja "istražnog zatvora" Zdravku Mamiću. U priopćenju Odvjetništvo ne navodi Mamićevo ime, ali mu piše funkciju "izvršnog predsjednika Građanskog nogometnog kluba Dinamo". Dok se ne raspravi ta žalba, Mamić će sudski proces čekati na slobodi.

Nakon izlaska sa suda Mamić nije želio ništa reći novinarima. Zagrlio se i izljubio sa prijateljicom iz Njemačke, Izabelom Ninom Kraus, s kojom je potom otišao na kratku kavu u obližnji kafić. - Zovi svaki put kad trebaš - rekla mu je Izabela Kraus te su zagrljeni otišli do kafića. Zanimljivo je da je Kraus, dok se još čekala odluka, nakon što ju je netko nazvao, počela plesati s mobitelom te je došla do novinarki i tiho rekla "da će biti pušten". Očito su njoj prvoj javili o odluci sutkinje.

Nakon puštanja na slobodu, Mamićev odvjetnik je rekao da su "apsolutno zadovoljni odlukom". - Apsolutno smo zadovoljni, i vi morate biti zadovoljni. I svi mi, jer konačno znamo kakav je redoslijed i koja pravila vrijede. To su pravila pravne države i to tako mora biti - rekao je Mate Matić i dodao da je sutkinja istrage osoba koja nije podlegla nikakvim pritiscima i da je ona izuzetan pravnik te da je to i pokazala svojom hrabrošću da donese jedinu moguću odluku.

- Slijedi žalba druge strane i vijeće će odlučivati o žalbi, ali ne vjerujem da bi itko drugi podlegao bilo kavom pritisku - rekao je Matić. Ponovio je da je ovo pravedna odluka i rekao da vjeruje da bi takva mogla i ostati.

- Vodit će se postupak, utvrđivati okolnosti, namjere, ideje što se reklo, a što ne. Ali postoji djelo koje mu se stavlja na teret, no to nema veze sa oduzimanjem slobode - istakao je Matić. Pojasnio je da je sloboda nešto što mora imati posebne vrijednosti i ponovio da čestita pravosuđu. - Žao mi je samo ministra što se upustio u ovo. Mislim da nije bio svjestan i da to ne bi ponovio - zaključio je Matić.

Podsjetimo, zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo tražilo je za Mamića jednomjesečni pritvor zbog mogućeg ponavljanja kaznenog djela. DORH tvrdi da postoji osnovana sumnja da je Mamić počinio kazneno djelo javnog poticanja na nasilje i mržnju, odnosno da je 15. ožujka 2013. u Zagrebu, u vremenu od 8,00 do 8,25 sati, tijekom gostovanja u radijskoj emisiji "Pozitivni petak" radio postaje "Soundset Plavi", osvrćući se na aktualnog ministra znanosti, obrazovanja i športa, iznosio tvrdnje kojima je putem radija javno poticao na mržnju usmjerenu prema navedenom ministru, no istodobno iskazujući izrazitu netrpeljivost i potičući na mržnju i prema svim pripadnicima srpske nacionalnosti, isključivo zbog njihove nacionalne pripadnosti.

Sve o slučaju Zdravka Mamića čitajte u našem specijalu

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar protivkomunista
protivkomunista
19:40 16.03.2013.

:-)

KA
kajinx
19:43 16.03.2013.

Mamić heroj!

Avatar josipa1
josipa1
19:46 16.03.2013.

Ta gospodja Kraus je oduvijek pomagala Hrvatskoj. Mi Hrvati u Njemackoj to dobro znamo. Tu je uz nju bio i Zrno, Duic, Krolo i drugi. Inace je rodom iz Zagreba i rodjena je sestra dr.Ognjena Krausa, velikog humaniste i covjeka, lijecnika i predsjednika Zidovske opcine Zagreb.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije