Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HND

Zdenko Duka ponovno izabran za predsjednika HND-a

predsjednik HND-a Zdenko Duka
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/3
25.11.2011.
u 20:00

Od 79 članova HND-a za Duku je glasovalo 45, dok je Nikola Kristić dobio 31 glas, a tri glasačka listića bila su nevažeća. Skupština nastavlja s radom.

Nakon cjelodnevne Skupštine HND-a Zdenko Duka iz Novog lista je ponovno izabran za predsjednika krovnog društva novinara. Između četiri kandidata - slobodnog novinara Željka Peratovića, Borisa Vinceka iz Glasa Istre, Nikole Kristića s HRT-a i Duke, posljednja dvojica su, jednako kao i na izborima prije četiri godine, prošla u drugi krug glasovanja da bi na koncu Duka bio izabran za predsjednika s 45 glasova, dok je Kristić dobio 31 glas. Duka se novinarstvom počeo baviti još u studentskim danima, a kao stalno zaposleni novinar radio je u Večernjem listu, Tjedniku, Areni, Jutarnjem listu i na koncu Novom listu gdje je od 2006. godine u statusu urednika-kolumnista. Objavio je dvije knjige, prvu s Ivicom Buljanom „Izbori: duh stranka i duše političara“ te „Račan: biografija“.

Komentara 12

MA
maraosta
21:14 25.11.2011.

hrvatski novinari, sustavno manipuliraju hrvatskim građanima . hrvatski novinari vrše mobing nad hrvatskim građanima. hrvatski novinari lažu i obmanjuju hrvatske građane. kada češ o tome progovoriti? mislavi bago, se na novoj tv, pojavljuje pred svake izbore i manipulira tzv. istraživanjima javnog mnijenja.danas je primjerice lagao o postotku podrške hrvata za uniju.makar mu je pobjeglo da je euro skeptika sve više.

MA
maraosta
21:26 25.11.2011.

čemu i kome služiš?

AB
abendblatt
23:12 25.11.2011.

Molim imena svih \"novinara\", koji su imali pravo glasa i koji su dali glas Z. Duki, neka bude sloboda medija i neka se objavijavno da hrvatska javnost ima uvid.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije