Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen tajkun

Tadić porekao optužbe, nije mu određen istražni zatvor

Drago Tadić (1)
Foto: Mario Mrkonjić/PIXSELL
1/8
Autori: it, sl/VLM, ib/VLM, mvi/VLM
16.07.2011.
u 09:20

Prema neslužbenim informacijama Tadić je uhićen zbog malverzacija s poslovima na dobavi šljunka za gradnju slavonske autoceste na dijelu od Županje do Bajakova

Oko 14 sati Drago Tadić dovezen je u zgradu osječkog USKOK-a, a pola sata prije njega u USKOK je stigla njegova braniteljica, odvjetnica Jadranka Sloković. Sat vremena kasnije izašao je u pratnji policije i prevezen je u policijsku postaju, a njegova odvjetnica kratko je komentitrala uhićenje svog branjenika.

- Gospodin Tadić porekao je sve optužbe koje ga terete za teška kaznena djela. Zbog cijele ove situacije je pod velikim pritiskom i stresom. Od ranije ima zdravstvenih problema s tlakom, a k tome je i alergičar. Kako i sami znate ovo i nije najbolje godišnje doba za osobe s alergijama - kazala je odvjetnica Sloković i dodala kako Tadiću sudac istrage nije odredio istražni zatvor.

S lisicama na rukama prekrivenim sakoom osječki tajkun, vlasnik građevinske tvrtke Osijek - Koteks, Drago Tadić je oko 10.20 sati izveden iz svoje kuće u osječkom naselju Jug II u kojoj policija od ranog jutra vrši pretres. Policajci su ga smjestili u automobil i najvjerojatnije odvezli u policijsku postaju, a nakon toga bit će prevezen u zgradu USKOK-a.

Na pitanje da prokomentira što se događa Tadić je slegnuo ramenima pokazujući kako ne zna zbog čega je uhićen te dodao kako ne želi ništa reći.

Dok su Tadića odvodili iz njegove kuće u USKOK je u pratnji odvjetnika Alena Jakobovića stigao Ramiz Pandžić. U uredima USKOK-a zadržao se oko sat vremena, a napuštajući ih kratko je rekao kako zbog tajnosti nije u mogućnosti komentirai u kojem svojstvu je bio u USKOK-u.

Tadić je uhićen rano jutros, a njgovo ime u poslijednje vrijeme se spominje u medijima vezano uz aferu pokušaja podmićivanja sudaca Vrhovnog suda kako bi se ishodila sloboda Branimiru Glavašu.

Doznajemo, međutim, da povod uhićenju nije slučaj Glavaš, nego je razlog sumnja u gospodarski kriminal. Prema prvim neslužbenim informacijama Tadić je uhićen zbog malverzacija s poslovima na dobavi šljunka za gradnju slavonske autoceste na dijelu od Županje do Bajakova.

Prema neslužbenim informacijama Tadićevo uhićenje neće biti jedino vezano za ovaj slučaj. USKOK bi, naime, mogao privesti još najmanje jednu osobu. Ramiz Pandžić još je u lipnju mislio kako DORH i USKOK ne poduzimaju ništa po pitanju njegove prijave te je prosvjedujući pred njihovom zgradom  najavio kako će štrajkati glađu, no vrlo brzo je odustao, a samo mjesec dana kasnije Tadić je uhićen.

Iz tvrtke Osijek - Koteks nitko nije htio dati izjavu povodom Tadićeva uhićenja.

Podsjetimo, Ramiz Pandžić, 40-godišnji osječki prijevoznik, optužio je u listopadu prošle godine Tadića za sumnjive poslove.
- Poslove na dobavi šljunka za gradnju autocesta dobivao sam pod uvjetom da pet posto iznosa isplatim natrag, u gotovini! - tvrdio je tada Pandžić i dodao kako je to od njega tražio Drago Tadić, predsjednik uprave Osijek-Koteksa, tvrtke koja dobiva poslove za Hrvatske autoceste diljem Hrvatske.

Tadić je tada odlučno odbijao sve optužbe govoreći kako je sve to riješeno na sudu.

Komentara 82

SA
santos008
20:40 16.07.2011.

Kad bi ne daj Boze dosla kakva nomoralna naredba da Hrvatska policije mora uhapsiti jednog postenog gradjanina ,od nacelnika Opcine do Predsjednika drzave,policija bi nam ostala bez posla.

DE
deus ex machina
08:50 17.07.2011.

A ZAŠTO JE SANADER U PRITVORU? Ovo ne kužim ! I Sanader je porekao optužbe pa ga još uvijek drže u prtitvoru, Hm,hm,hm,hmmmmm.....!!! Tu nekaj ne štima !!!???

LI
liburnik
09:35 16.07.2011.

Sto se nije ovaj lik neki dan slikao sa premijerkom na \"otvorenju\" gradnje nekog mosta preko Drave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije