Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štrajk osoblja

Zbog štrajka u Njemačkoj otkazani letovi za Frankfurt i München

lufthansa štrajk (1)
Foto: DPA/PIXSELL
1/5
22.04.2013.
u 08:14

Otkazani su svi letovi do 16.30 sati, a što će biti s onima koji su predviđeni za večernje termine, znat će se tek poslije. Štrajkaju zaposlenici njemačke Lufthanse koji traže povećanje plaća

Zbog štrajka osoblja Lufthanse u Njemačkoj u Zračnoj luci Zagreb otkazani su letovi za Frankfurt i München, a ista je situacija i na aerodromima u Dubrovniku i Splitu. Otkazani su svi letovi do 16.30 sati, a što će biti s onima koji su predviđeni za večernje termine, znat će se tek poslije. 

Informacije o letovima za Njemačku mogu se provjeriti na internetskoj stranici Zračne luke Zagreb.

Otkazano 1800 letova

U Njemačkoj štrajkaju zaposlenici kompanije Lufthansa koji traže povećanje plaća. Zbog njihova bojkota rada otkazano je 1800 letova, a još su u subotu javili kako će otkazati letove iz deset najvećih njemačkih zračnih luka.

Svima koji su ostali na aerodromu jer im je otkazan let refundirat će se karta ili je mogu zamijeniti za druge letove, odnosno vlakove.

Inače, njemački sindikat Verdi traži za 33.000 zaposlenika Lufthanse koji rade u zračnim lukama te za dio kabinskog osoblja povećanje plaće od 5,2 posto u 12 mjeseci u Njemačkoj.

>> Dosta im je! Piloti Croatia Airlinesa idu u štrajk

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije