Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi i u regiji

Zbog snijega srušila se kuća u Sarajevu, stao život u Podgorici

snijeg
Drtagutin Šantoši
12.02.2012.
u 14:52

Snijeg ne staje padati i u zemljama našeg susjedstva, pa se do mnogih odsječenih sela u Bosni i Hercegovini hrana dostavlja helikopterima međunarodnih promatračkih snaga u toj državi.

I nama susjedne zemlje bore se sa snježnim nevremenom, Vlada Crne Gora proglasila je izvanredno stanje, a slično se očekuje i u Srbiji. Iz Elektroprivrede Srbije najavljuju iskapčanja korisnika obzirom na smanjene mogućnosti isporuke električne energije. Predviđaju se i višesatna iskapčanja, koja će biti posljednja mjera sustava koji je pred kolapsom pred sve većim snježnim neprilikama, donose tamošnji mediji.

Do mnogih odsječenih sela u Bosni i Hercegovini hrana se dostavlja helikopterima međunarodnih promatračkih snaga u toj državi. Zbog zaleđenosti velikog dijela Dunava nekoliko zemalja, među kojima Austrija, Hrvatska, Srbija i Mađarska, uvele su djelomičnu ili potpunu zabranu plovidbe.

Veliki snijeg koji danonoćno pada u susjednoj Bosni i Hercegovini, srušio je tek sagrađenu kuću u Sarajevu, javlja Dnevni avaz.

Sreća u nesreći, navode, jeste činjenica da kuća nije bila još useljena, pa je sve prošlo bez ljudskih žrtava.

A snijeg koji neprestano pada te je već sada dostigao visinu od 70 centimetara gotovo je zaustavio život u glavnom crnogorskog gradu Podgorici. U nekim dijelovima nestalo je i električne enegrije, javni promet ne vozi.

Osim u Podgorici, tamošnji mediji donose podatke kako u većini crnogorski gradova snijeg doseže visinu od jednog metra. Jače padaline najavljene su za popodnevni dio dana.

I ostatak Europe bori se sa snježnim nevremenom, a najkritičnije je u zemljama Istočne Europe. Od posljedica hladnoće i smrzavanja do sada je smrtno stradalo 600 osoba, najviše u Ukrajini.

Komentara 14

FL
flick
15:30 12.02.2012.

Jao sad vidim da ima još jedan podnaslov : \'\'I regija u snježnim problemima\'\'. Ipak ne može bez regije!

IP
info_punkt
15:01 12.02.2012.

nije valjda? jel to ista ona podgorica iz koje su se rugali splićanima prije par dana kako ne znaju počistit snijeg?

BO
bokeljka
22:43 13.02.2012.

@Agramer198 Oki, samo sam vam htjela ukazati da ima i normalnih ljudi i kod nas, posto primijetih razne komentare ( Koje donekle i razumijem). Veliki pozdrav iz Tivta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije