Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
službenik PU karlovačke

Zbog primanja mita podignuta optužnica protiv policajca, udaljen je iz službe

Ilustracija
Hrvoje Jelavic/PIXSELL/Ilustracija
20.10.2023.
u 09:47

Državljanin BiH, s ciljem da izbjegne kaznu i zabranu, dao je policajcu 60 eura kako bi ga pustio bez evidentiranja prekršaja. U namjeri da se okoristi, ističe USKOK, policijski službenik novac je zadržao za sebe

Podignuta je optužnica protiv policijskog službenika zbog primanja mita i osobe koja mu je dala mito. Kako je izvijestio USKOK, neposrednu optužnicu je pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao protiv hrvatskog državljanina (1989.) zbog primanja mita te državljanina Bosne i Hercegovine (1999.) zbog davanja mita.

Optužnicom se policijskog službenika Policijske uprave karlovačke, Postaje prometne policije Karlovac, tereti da je 17. listopada, oko 18 sati, u Miholjskom, obavljajući poslove nadzora prometa, zbog prekoračenja brzine kretanja zaustavio osobno vozilo kojim je upravljao drugi okrivljenik. Rekao mu je, kako je opisao USKOK, da je prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozila te da je za taj prekršaj propisana novčana kazna od 390 eura i zabrana upravljanja vozilom u Hrvatskoj u trajanju od mjesec dana.

VEZANI ČLANCI:

Državljanin BiH, s ciljem da izbjegne kaznu i zabranu, dao je policajcu 60 eura kako bi ga pustio bez evidentiranja prekršaja. U namjeri da se okoristi, ističe USKOK, policijski službenik novac je zadržao za sebe, a zaustavljanje vozila i prometni prekršaj nije evidentirao.

"Županijskom sudu u Zagrebu nije predloženo određivanje istražnog zatvora protiv policijskog službenika koji je bio uhićen i protiv kojeg je PU karlovačka podnijela kaznenu prijavu jer nisu ispunjene zakonske pretpostavke za podnošenje takvog prijedloga budući da je prije optužnice provedena dokazna radnja prepoznavanja okrivljenog policijskog službenika te je udaljen iz službe", ističe USKOK.

VIDEO Završne riječi Filipa Zavadlava: 'Ima dokaza da nisam kriv. Molim sud da to ima na umu'

Komentara 1

JA
jamesd
11:26 20.10.2023.

A što je sa djelatnicima Pauka koji primaju mito ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije