Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspala se obrana

Zbog nesuglasica dvoje odvjetnika otkazalo suradnju Sanaderu

\'27.12.2010., Kozarceva 21, Zagreb - Goran Suic, odvjetnik bivseg premijera Ive Sanadera, dosao je u kucu Ive i Mirjane Sanader gdje su ujutro usli policijski sluzbenici kako bi zaplijenili umjetnine
Davor Puklavec/PIXSELL
04.04.2011.
u 22:00

Ivi Sanaderu na raspolaganju je ostao samo odvjetnik Goran Suić koji ga jednom tjedno posjećuje u pritvoru u Salzburgu

Raspao se odvjetnički tim bivšega premijera Ive Sanadera, od prosinca pritvorenog u Salzburgu zbog afera FIMI medija i HEP. Od troje odvjetnika koji su ga donedavno zastupali, na raspolaganju mu je ostao jedino Goran Suić, dok su Jasna Novak i Ivan Lovrić otkazali svoje punomoći.

– Točno je da sam ostao sam. S obzirom na to da još uvijek nemamo uvid u predmet, zasad je dovoljan samo jedan odvjetnik – kazao je jučer Sanaderov branitelj Goran Suić.

Da bi bivši premijer mogao ostati bez dvoje ljudi ključnih za obranu, nagađalo se već duže vrijeme. Koliko je poznato, Sanader nije uvažavao njihova mišljenja u pogledu angažmana u samom tijeku postupka, ali i rješavanja nekih problema na sudskim instancama izvan Hrvatske i Austrije, što se primjerice odnosi na ljudska prava. Koliko su ozbiljne nesuglasice između Sanadera i njegovih bivših odvjetnika, postalo je očito i kada su se njihovi posjeti bivšem premijeru, ali i njegovoj obitelji prorijedili.

Jasna Novak, podsjetimo, bila je prilično angažirana oko obitelji bivšeg premijera u vrijeme odnošenja zbirke umjetnina iz njihova doma u Kozarčevoj, a upozoravala je na kršenje njihovih ljudskih prava i kada Mirjana Sanader nije mogla s računa podizati svoju sveučilišnu plaću. Pokušavala je ostvariti komunikaciju između Sanaderove obitelji i javnosti. Dijalog nije ostvaren, a Sanaderova se supruga zbog svoga položaja požalila austrijskim medijima. Bivšeg premijera, koji bi uskoro trebao biti ispitan u Austriji u vezi s izvlačenjem novca iz državnih poduzeća, provizije Hypo banke od 3,5 milijuna kuna, ali i odobravanja popusta na struju Robertu Ježiću, vlasniku DIOKI grupe, jedanput tjedno posjećuje odvjetnik Goran Suić u pratnji Mirjane Sanader.

U ovoj fazi postupka, dakle dok bivši premijer čeka izručenje Hrvatskoj, uglavnom ga savjetuje njegov bečki odvjetnik Werner Suppan. Nakon Sanaderova pritvaranja on je prvi izjavio kako je zabrinut zbog odnosa hrvatskih vlasti prema Sanaderovoj obitelji, a kasnije je najavljivao čak i tužbu protiv hrvatskih medija zbog objave Sanaderovih fotografija u zatvorskoj ćeliji.

Ključne riječi

Komentara 22

AU
austria
06:40 05.04.2011.

Smranader, kao i Mirjana su ruglo Hrvatske. Lopovima treba oduzeti cjelokupnu imovinu, ionako nije imao ništa dok nije opljačkao, isto kao i Rončević, Mravak, Polančec..

OB
-obrisani-
09:15 05.04.2011.

Nema više love....potrošila baba.......

DU
Deleted user
06:48 05.04.2011.

prvo nas sa ovim svojim štakorima popljačka a onda nam još i uvali onu tuku katastrofa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije