Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROSVJED

Zbog neisplaćenih 46.000 kuna Z. Jurlina šest dana štrajka glađu

prosvjed
Foto: M.Šantoši/Pixsell
1/4
24.11.2011.
u 14:20

Noge mi "plešu", javlja mi se slabost, ali sa štrajkom neću prestati dok zarađena otpremnina ne sjedne na moj račun, kaže Zdravko Jurlina

Političari priznaju da je u KIO Keramici počinjena najveća krađa u Hrvatskoj zbog koje su država i drugi vjerovnici ostali bez više od pola milijarde kuna, a 450 radnika bez 16 milijuna kuna otpremnina, neisplaćenih plaća i naknada. Prije 26 dana oko 200 radnika otpočelo je miran prosvjed  na kojem od Vlade RH traže da, po modelu radnika Đakovštine, isplati odštetu i prevarenim radnicima KIO Keramike u stečaju. Od prošle subote u štrajk glađu krenulo je troje radnika, a Zdravko Jurlina najuporniji je u gladovanju. – Pet dana nisam ništa stavio u usta osim vode, soka i vitamina. Noge mi polako ''plešu'', povremeno se javlja slabost, ali neću prestati sa štrajkom sve dok 46.000 kuna, koje sam pošteno zaradio, ne sjedne na račun u banci. Već sanjam sarmu, a kada sve to završi, ostavit ću se cigareta – kaže Zdravko Jurlina.

Osim moralne potpore prosvjednici ni od koga ne dobivaju konkretnu pomoć, plaše se da bi poduzeće u stečaju moglo u potpunosti prestati s radom. Zbog svoje sudbine prozivaju Vladu RH koja je dopustila vlasnicima i upravi KIO Keramike da suvremenu tvornicu keramičkih pločica odvedu u stečaj. Za propast više od 500 milijuna kuna do sada nitko nije odgovarao. Protiv bivših suvlasnika i uprave, Darka Krmpotića i Bože Ivičića Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru podiglo je ljetos optužnicu zbog sumnje da su zloporabama u privatizaciji oštetili tvrtku za 8 milijuna kuna.

 

Ključne riječi

Komentara 13

OG
Oger
17:33 24.11.2011.

24.11.2011. u 16:52h HipnosPajdaš Cim se neki clanak pojavi kriv je naravno Mesic. Bilo bi ti jednostavnije napisati za sto Mesic nije kriv pa se ne bi morao svaki puta javljati. Tvoji pajdasi isto tako. Stedi vrijeme. Vrijeme je novac.

Avatar dariodario551
dariodario551
18:07 24.11.2011.

Ma MEsić je za sve kriv Kriv je i za ****** od Hrvatske države kakova je danas

Avatar HipnosPajdaš
HipnosPajdaš
16:52 24.11.2011.

Nema baš komentara na ovu temu....Valjda zato jer su umočeni SDP-ovci i Mesić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije