Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pad tržišta

Zbog loših odluka država mjesečno gubi 59 milijuna kuna!

Forrest Gump
Paramount Pictures
14.05.2012.
u 14:25

U novom AutoStyleu možete pročitati prve testove Peugeota 208 i Hyundaija i30 te detaljan vodič za put automobilom na Euro 2012. u Poljsku

U travnju su, drugi mjesec nakon stupanja na snagu Vladine odluke o ukidanju odbijanja pretporeza pri kupnji automobila na tvrtku ili obrt, bile vidljive prve posljedice te mjere.

Manje novca od poreza

Riječ je o padu tržišta od 36,75 posto. U travnju prošle godine u Hrvatskoj su registrirana 4153 automobila, a ovog travnja samo 2627 automobila. Ako uzmemo da je prosječna cijena automobila kupljenih u Hrvatskoj oko 160.000 kuna (većinom su jeftiniji, ali prosjek podižu luksuzni auti) i da su pola od ukupnog broja prodanih automobila kupile fizičke, a pola pravne osobe, u državnu je blagajnu pristiglo 59 milijuna kuna manje nego što bi bilo ubrano da je prodaja na razini lanjskog travnja.

U prva četiri mjeseca registrirana su 1182 automobila manje nego u istom razdoblju lani. Katastrofalan pad dogodio se upravo u travnju budući da su se u ožujku još registrirali automobili kupljeni prije stupanja na snagu nove Vladine odluke.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju AutoStylea, Večernjakova magazina o automobilima i lifestyleu koji možete kupiti na kioscima u četvrtak u paketu s Večernjim listom za samo tri kune.

Osim toga u novom AutoStyleu možete pročitati o prvim testovima gradskog noviteta Peugeota 208 i kompaktnog korejca, modela Hyundai i30.

Noviteti, vodič za Euro...

Rumunjski jednovolumen Daciju Lodgy isprobali smo smo u Africi, u okolici marokanskog grada Marrakecha. Ususret Europskom nogometnom prvenstvu istražili smo što voze naši nogometni reprezentativci, a donosimo i detaljan vodič za one koji će u Poljsku krenuti automobilom. U AutoStyleu možete pročitati i kojim automobilom možete prijeći najviše kilometara bez dodatnog punjenja spremnika, kao i popis najboljih pet skutera do 50 kubika.

I to sve za samo tri kune uz Večernji list.

Ključne riječi

Komentara 3

IN
InfoMan
12:37 16.05.2012.

Niti Linic, niti ijedan politicar niti drzavni zaposlenik nisu NIKAD niti ce IKADA odgovarati za svoja dijela. Rezultate takve diktature vidimo oko sebe. Ono sto nije navedeno koliko ce ljudi dobit otkaz radi takve politike. Politike jedine brige za drzavnuu blagajnu. I opet, okrenimo se oko sebe i pogledajmo kamo su dospjele Grcka, Italija, Spanjolska...

MY
mycropht
13:13 16.05.2012.

Tko zna koliko kuna gube novine zbog površnog pisanja svojih novinara.

IG
igorl
11:43 17.05.2012.

Ako cemo iskreno, necu suzu pustiti. Mozda sad koja kuna ostane u HR i reinvestira se, a ne ode u njemacku za novi model bemvea... Trgovcima automobila mogu reci samo: buuuhuuuuu placljivci, nema vise kruha bez motike... ko ranije, prodasas jedan auto mjesecno i platis i salon i rezije i curicu u minici da se naginje preko njega Autoru clanka mogu reci: tih 59 miljona poreza je kap u moru sto ce se nadoknaditi ako poduzetnici reinvestiraju dobit u nove zaposlenike umjesto u bemve. I.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije