Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osnovana 2011. g.

Zbog loših izbornih rezultata istarska Ladonja prestala djelovati

Ladonja
Dusko Marusic/PIXSELL
13.06.2013.
u 07:50

'Na neposredno završenim lokalnim izborima nismo ponovili rezultate prethodnih godina. Skupština Ladonje zbog toga donijela je odluku o prestanku djelovanja.'

Na sjednici skupštine Ladonje održane u Rovinju 12. lipnja 2013. godine donijeta je odluka odluku o prestanku njena djelovanja.

U priopćenju kojeg potpisuje tajnik Ladonje Ivo Uccio Miletić navedeni su razlozi za takvu odluku. „Ladonju smo 30. ožujka 2011. godine osnovali s ciljem da ujedinimo rad i da damo zajednički nazivnik nezavisnim listama sa područja Istre i Primorsko goranske županije. Nastala je s ciljem promicanja civilnog društva i stvaranja foruma u kojem će biti osiguran prostor za nove, svježe inicijative i ideje. Konstruktivno smo ih usmjeravali prema svim institucijama i pojedincima koji sudjeluju u donošenju odluka koje utječu na uvjete života i rada građana. U protekle dvije godine kao stranka, a prije toga šest godina kroz rad udruženih nezavisnih lista i udruga građana Ladonja, naš glas čuo se na mnogim mjestima i utjecao na brojne odluke. Zahvaljujući Ladonji promijenjene su mnoge ustaljene prakse, norme i kultura u političkom životu Istre. Ladonja je bila otvorena svima koji vjeruju u načela održivog razvoja, kvalitetnog ekonomskog rasta, veće socijalne pravde te stalne skrbi o očuvanju i zaštiti baštine, prirodnih resursa i okoliša, koji temelje budućnost vide u razvijenom socijalno tržišnom gospodarstvu i društvenom napretku u cjelini. Krošnja Ladonje simbolizirala je način našeg djelovanja. „Krošnja” pod kojom su se na spomenutim načelima dogovarale i osmišljavale inicijative i projekti po mjeri i u skladu sa potrebama građana, a ne radi održavanja ili promicanja interesa političkih ili drugih moćnika.

Na lokalnim izborima 2009. godine udružene nezavisne liste u Ladonji postale su druga politička snaga na istarskom poluotoku i najsnažnija i najkonstruktivnija opozicija. Na parlamentarnim izborima naša je lista prešla izborni prag, no nije ušla u Sabor. Na neposredno završenim lokalnim izborima nismo ponovili rezultate prethodnih godina. Skupština Ladonje zbog toga donijela je odluku o prestanku djelovanja. Vjerujemo da je naše djelovanje ostvarilo utjecaj na brojne projekte i ljude u Istri i Hrvatskoj koji će na principima otvorenosti i zajedništva moći, htjeti i znati osmisliti i stvoriti budućnost po svojoj mjeri i mjeri budućih naraštaja. Skupština Ladonje upućuje posebnu zahvalnost svima koji su u razdoblju od posljednjih osam godina doprinijeli ili dali podršku osmišljavanju, promicanju i realizaciji naših programskih načela. Vjerujemo da ideje traju i djeluju i onda kada organizacije prolaze\", navode u priopćenju.

>>Ustavni sud poništio rezultate izbora za gradonačelnika Belišća!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije